NE ZABORAVITE: Seksualni život se nastavlja i nakon rođenja bebe

Nakon porođaja samopouzdanje i želja za vođenjem ljubavi opadaju kod većine žena. Ipak, seksualnu energiju je potrebno održavati na optimalnom nivou, jer zapostavljanje ove sfere života može da dovede do narušavanja braka

Trudnoća, a zatim i rođenje deteta unose velike promene u seksualni život žene i njenog partnera. Većina dama nakon dolaska bebe na svet gubi želju za seksom, što je najčešće povezano s novim obavezama koje dolaze s detetom, ali i gubitkom samopouzdanja, s obzirom na to da su žene uglavnom u toj životnoj fazi nezadovoljne svojim telom.

Ipak, jako je bitno da se seks s partnerom ne zapostavi, jer baš na tom ispitu padaju mnogi parovi. Uloga roditelja jeste nešto najlepše što može da vas zadesi, ali ukoliko želite da sačuvate vaš brak i pre svega zdrav odnos sa partnerom, seks tu igra veoma bitnu ulogu. Evo kako svoj erotski život treba da negujete nakon rođenja deteta.

Ako je dete centar vašeg partnerskog odnosa i u međusobnoj komunikaciji ste isključivo roditelji, a ne ljubavni i erotski partneri, vaš odnos je osuđen na propast, ako ne dođe do promene. Važno je da partneri grade svoj odnos i da se posvete nežnostima i seksualnom zbližavanju.

Činjenica da je taj seksualni čin zaslužan za nastanak novog mališana i ta spoznaja može sve da podigne na jedan viši nivo i da odnos između mame i tate učini još dubljim i lepšim. Čitava odgovornost da se to i dogodi nalazi se u rukama oba partnera i postiže se iskrenom i otvorenom komunikacijom.

(Telegraf.rs/Insideout)