Lete vam tridesete? Bez brige, najbolje godine tek dolaze!

Mnoge mlade žene se plaše starenja i s godinama sve više veruju da su zakasnile za razne stvari. Međutim, istraživanja koja su rađena u saradnji sa starijim damama pokazala su da je takvo mišljenje potpuno pogrešno

Godine nisu bauk, iako se s ovom tvrdnjom ne bi složile mnoge mlade žene. Strah od starenja, bora i mnogih drugih fizičkih i psihičkih promena prisutan je kod većine pripadnica nežnijeg pola. Međutim, istraživanja pokazuju da mlade dame imaju pogrešnu perspektivu starenja s obzirom na to da u dvadesetim misle da treba da se udaju, u tridesetim da rode decu, četrdesetim da imaju zavidnu karijeru, a u pedesetim organizovan sopstveni život.

Ipak, studija koja je rađena u saradnji sa starijim damama je pokazala da žene nisu srećne samo kad su mlade. Štaviše, pokazalo se da su najsrećnije u 53. godini, a evo i zašto.

Više uživaju u seksu

Opaska da su muškarci na vrhuncu u kasnim dvadesetima, a žene u tridesetima nije tačna. Najnovija istraživanja pokazuju kako su žene na polnom vrhuncu nekoliko puta u svom životu. Bilo kako bilo, s godinama poznaju svoje telo bolje, ne brinu se hoće li ostati trudne, imaju više samopouzdanja, a ako su nezadovoljne, ne ustručavaju se da pitaju, traže i zahtevaju.

Dobre i loše stvari se događaju, iskusile su to na sebi i više uživaju u srećnim trenucima. Razumeju da je probušena guma nesreća, ali ne i razlog za dramu i krizu. Primećuju i cene male stvari, uživaju u zalasku sunca, mirisu trave i cveća.

Kreativne su

Energiju više ne moraju da usmeravaju na podizanje dece, uređenje doma, izgradnju karijere. Sve su to, naime, već odradile i imaju više energije za druge projekte.

(Telegraf.rs/Tportal)