BRAK vs. KARIJERA: Udate žene brže napreduju na poslu

Moderna žena veruje da mora da napravi izbor između dve stvari - braka i uspešne karijere, verujući da jedno s drugim nikako ne ide. Međutim, istraživanja pokazuju sasvim drugačije

Iako je današnje društvo nametnulo ženama da "moraju" da biraju između uspešne karijere i braka, s obzirom da je nemoguće želeti i postići oboje, istraživanja pokazuju da je to mišljenje i te kako pogrešno. Mnoge dame su se odrekle braka i dece zarad karijere, i obrnuto, ali najnovije studije su pokazale da su upravo udate žene te koje najviše i najbrže napreduju na poslu.

Ipak, svedoci smo sve većeg broja žena koje kasno ulaze u brak, koje su u svojim tridesetim godinama same, ali i onih primeraka koji su se zavetovali da nikada neće stati na ludi kamen. Međutim, nedavno rađena anketa pokazala je da dame koje su se posvetile isključivo karijeri zapravo nisu srećne i ispunjene s obzirom da je čak dve trećine njih priznalo kako bi se rado vratile tradicionalnim ulogama u društvu, tj. ulogama žene i majke.

Stoga, planirate li da budete srećni i zadovoljni svojim privatnim i poslovnim životom, planirajte i da nađete osobu s kojom ćete deliti i noći i dane. Tada vam je uspeh zagarantovan u potpunosti.

(Telegraf.rs)