Kad je masturbacija štetna za zdravlje?

Kada pričamo o blagodetima i štetnosti masturbacije, tu su poprilično podeljena mišljenja. Međutim, baš kao i u svemu, preterane doze masturbacije nisu zdrave, stoga se držite one krilatice "umereno je najbolje"

Već smo pisali o tome da masturbacija i te kako ima svoje pozitivne strane, koje su mnogo jače od onih negativnih. Međutim, medalja ima dve strane, pa tako i samozadovoljavanje može da bude loše po zdravlje u određenim situacijama, naročito onim u kojima čovek zna da pretera. Stoga, ukoliko volite s vremena na vreme da sebi priuštite nežne dodire i orgazme, seksualni terapeut Den Drejk napominje da morate da vodite računa o sledećim stvarima ne biste li izbegli negativne posledice.

Povrede

Ako u genitalnom području osećate bolove i neprijatnosti i ako postoje vidljivi znakovi povreda, znači da se tom aktivnošću prečesto bavite. Napravite pauzu i predahnite.

Opsesija

Ako veliki deo dana posvetite razmišljanju o masturbiranju, budite sigurni da nešto nije u redu. Na primer, ako usred poslovnog sastanka razmišljate o samozadovoljavanju, znači da vam masturbacija utiče na poslovni život. Opsesivnost bilo koje vrste nikako nije dobra. Razmislite o tome i preduzmite konkretne korake da pomognete sebi.

(Telegraf.rs/Mojportal)