Evo koliko alkohola zaista može da vam ubije erekciju

Ukoliko ste posle pijančenja završili u krevetu i niste mogli ništa da uradite zato što ste bili previše pijani, izostanak erekcije možete da pripišete alkoholu

Poznato je da piće povećava želju za seksom, ali smanjuje mogućnost da do njega dođe jer je muškarcu jako teško da u pijanom stanju doživi erekciju.

Evo zašto nikako ne smete da pustite pijanu osobu da spava

Island je veoma uspešno rešio problem alkohola, droga i cigareta kod mladih. Evo u čemu je njihova tajna

Piju Srbi "k'o veliki": Rekorderi smo u ispijanju alkohola na Balkanu, a ne kaskamo uopšte za Evropom!

Doktor Preti Daniel objasnio je zašto je to tako.

-Svi smo upoznati sa hrabrošću koja dolazi uz alkohol. Par pića i svaki muškarac postaje Kazanova. Svaki muškarac je dobro upoznat sa scenariom koji sledi pošto malo više popije. Ali koliko je previše, odnosno koja količina alkohola dovodi do disfunkcije i izostanka erekcije ro niko stvarno ne zna, rekao je on.

Noć opijanja smanjuje performanse penisa jer utiče na cirkulaciju krvi kroz njega. Kako bi doživeo erekciju krvni sudovi moraju da se prošire i da krv struji i da se onda zatvore i drže krv u njemu. Ali, alkohol sprečava krvne sudove da se zatvore što znači da krv ne može da ostane tu i erekcija ne može da potraje.

-Trezni muškarci doživljavaju erekciju brže nego pijani, dok je neki uopšte ne doživljavaju. Alkohol je prirodni depresiv i nakon početnog osećaja euforije nastupa depresija koja smanjuje libido. Ovo otežava erekciju i utiče na kvalitet erekcije. Može se desiti da se orgazam desi odmah po početku seksa, rekao je doktor.

Pošto svačije telo reaguje drugačije na alkohol, treba ostati na određenoj količini koju konzumirate. Dugotrajno opijanje može da dovede do trajnih oštećenja u erekciji, ili do prerane ejakulacije tokom seksa. Može da dođe i do smanjenja testisa, gubitka libida i steriliteta.

(Telegraf.rs)