RADONJIĆ: Tek protiv Cibone ćemo videti na kom smo nivou!

Trener Zvezde zadovoljan je igrom njegovog tima naročitom u odbrani, ali misli da ova utakmica nije relevantan pokazatelj forme njegove ekipe

Trener kosarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je posle pobede nad bugarskim prvakom Levskim da se na početku utakmice kod njegovih izabranika osetio grč i pritisak.

Crveno-beli su u Pioniru slavili rezultatom 85:55, u 1. kolu regionalne Jadranske lige.

- Pre meča imali smo predstavljanje ekipe za novu sezonu, a ono je napravilo dodatno opterećenje. Bilo nam je potrebno vreme da dođemo do planirane igre. Levski je na startu pokazao potencijal i talenat, biće konkurentna ekipa, posebno na svom terenu. Koristili su naše probleme u igri u prvoj četvrtini i u većem delu druge. U nastavku smo imali dobru dozu agresivnosti u igri, a plod toga bili su i potezi koji su podizali samopouzdanje ekipi - izjavio je Radonjić.

On je istakao da je fantastično što su navijači došli u velikom broju i izrazio nadu da će takva poseta biti nastavljena.

- Mi ćemo se truditi da budemo sve bolji i da dižemo segmente igre koji još nisu na potrebnom nivou. Ipak, siguran sam da ćemo biti pravi kada to bude najpotrebnije. Očekuje nas meč protiv Cibone koja je možda i jača ove sezone nego što je bila prethodne. Na toj utakmici moći ćemo konkretnije da vidimo u kom smo stanju trenutno i da procenimo koliko će nam još vremena trebati da dođemo do nivoa koji je zadovoljavajući za ovaj deo sezone - zaključio je Radonjić.

Jedan od debitanata u crveno-belom dresu, Nemanja Dangubić, naveo je da je prisustvo velikog broja navijača mnogo značilo ekipi.

- Pokušavali smo da nametnemo svoj ritam igre, a to smo uspeli u drugom poluvremenu. Želeo bih da čestitam igračima Levskog na fer igri i borbi. Na nama je sada da se okrenemo sledećoj utakmici, imamo još puno da radimo - kazao je Dangubić.

(Telegraf.rs/Tanjug)