Zvezda demonstrirala silu na startu ABA lige, šoutajm Kalinića i Blažiča! (FOTO) (VIDEO)

Posle ne baš najbolje odigranih prvih petnaestak minuta, tokom kojih se videlo da Radonjić još uvek nije uigrao svoje izabranike usledila je druga polovina meča u kojoj su Bugari osetili svu snagu i kreativnost crveno-belog tima

  • 9

Jako, agresivno i atraktivno poluvreme donelo je Crvenoj zvezdi startnu pobedu u ABA ligi nad debitantom Levskim iz Sofije 85:55, koja se na sjajan način predstavila svojim navijačima u Pioniru.

Posle ne baš najbolje odigranih prvih petnaestak minuta, tokom kojih se videlo da Radonjić još uvek nije uigrao svoje izabranike usledila je druga polovina meča u kojoj su Bugari mogli da osete svu snagu i kreativnost crveno-belog tima.

Dva trenutka inspiracije Blažiča, atraktivnost Kalinića, borbenost Dangubića, dominantnost Marjanovića i Cirbesa i talenat Mitrovića su bili faktori koji su odlučili protivnika i pokazali sa čime raspolaže vicešampion Srbije ove sezone. Najefikasnije u pobedničkom timu bio je Mitrović sa 18 poena, a pratili su ga Marjanović sa 14 i Dangubić sa 11.

CRVENA ZVEZDA -LEVSKI 85:55

Crvena zvezda: Vilijams 2, Rebić 2, Dangubić 11, Mitrović 18, Lazić, Blažič 8, Kalinić 4, Marjanović 14, Tejić 4, Dženkins 8, Jović 4, Cirbes 10.

Levski: Hit, Karamfilov 5, Angelov 4, Simeonov 10, Pavlin Ivanov 8, Pavel Ivanov 6, Pupović 9, Zaharijev 6, Dimitrov 4, Juroski 3, Gajdadžijev.

Prilično dekoncentrisano i mlako su ušli igrači Zvezde u duel sa Bugarima. Bez ideje u napadu, koji su se uglavnom svodili na pokušaje da lopta dođe do Marjanovića koga su igrači Levskog dobro udvajali i sa popriličnim šupljinama u odbrani što je rezultovalo vođstvo gostiju od 13:8.

Međutim, u tim trenucima na teren ulaze Blažič, Mitrović i Cirbes koji su doneli neophodnu čvstinu i agresivnost u odbrani i prodornost i brzinu u napadu. Zato je vrlo brzo došlo i do promena stanja na semaforu. A zatim zahvaljujući mini seriji slovenačkog reprezentativca došli su do potpunog preokreta.

Usledio je nakon toga povratak na parket Marjanovića koji je počeo mnogo bolje da se otvara u napadu i da odično gradi koš, a postizao je i lake poene posle sjajnih asistencija Mitrovića i Jovića, pa su se crveno-beli do kraja poluvremena lako odlepili na plus sedam.

Drugo poluvreme je bugarski tim otvorio sa dve uzastopne trojke, ali ih je vrlo brzo umirio Dangubić svojom serijom od pet poena u napadu i bacanjima po parketu u odbrani što je publika nagradila aplauzom.

Tamo gde je stao Dangubić nastavili su Kalinić i Blažič. Kalinić je podigao navijače na noge svojim prvim zakucavanjem, a ovacije je izazvao Slovenac kome su gledaoci skandirali ime posle sjajne krađe i zakucavanja.

Igra njih dvojice pokrenula je i ostale igrače, pre svih Jovića i Cirbesa koji postiže nekoliko vrlo atraktivnih poena u napadu i njegov tim odveo na više od 20 poena prednosti na početku poslednjeg perioda čime je svako pitanje pobednika bilo rešeno.

Na kraju je Dejan Radonjić ukazao šansu i mladom Rebiću koji je sa nekoliko asistencija pokazao svoj potencijal i doprineo tome da njegov tim na atrkativan način završi meč sa ogromnih 30 razlike.

KK Crvena zvezda - KK Levski  Foto- Marko Todorovic 09

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đordjevic je pogrešio

    3. oktobar 2014 | 22:07

    Mitrović je izrastao u vrhunskog igrača.U mečevima na Gloria kupu je to pokazao a večeras potvrdio.Dečko je sjajan,fantastičan.Biće ogromno pojačanje u reprezentaciji Srbije u budućnosti.Đorđević je pogrešio kada je njega odsranio a Birčevića ostavio.Inače dobar tim ima Zvezda ove godine.Sjajane pojedince..nadam se da trener to neće upropastiti.

  • sanjica petrovic

    3. oktobar 2014 | 22:23

    AJDEEEEE MAJSSSSTTTTOOOORRRRIIIII,VELICANSTVENO I SAMO TAKO NASTAVITE.

  • Zoks

    3. oktobar 2014 | 21:15

    Dobro je , a bice mnogo, mnogo bolje.Tesko ce neko iz ABA lige proci sa - 15 do 20 koseva razlike,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA