Luda odluka trenera Galatasaraja koja će pogurati Zvezdu ka pobedi u Istanbulu!

Turski tim će biti oslabljen na utakmici protiv crveno-belih jer će biti lišen pomoći jednog od najboljih igrača, a Ataman najavljuje da će šansu dobiti mladi igrači

Trener Galatasaraja Ergin Ataman izjavio je pred utakmicu protiv Crvene zvezde, koja je na programu u četvrtak, da će odmarati jednog od najboljih igrača.

- Trenutno je nas važniji turski šampionat, nego Evroliga i meč protiv Crvene zvezde. Već razmišljamo o derbiju protiv Bešiktaša i želim da odmorim nekoliko igrača. Priliku će dobiti mladi košarkaši, a meč će propustiti Sinan Guler - rekao je Ataman turskim medijima.

Galatasaraj slavio protiv Fenera pred duel sa Zvezdom

Podsetimo, Guler je u najvećem turskom derbiju proteklog vikenda uz Ercega bio najzaslužniji za pobedu svoje ekipe sa 25 poena, ali je na odluku trenera da ga izostavi sasvim sigurno uticala i činjenica da je protiv Fenerbahčea odigrao svih 40 minuta, bez sekunde odmora.

Galatasaraj ima mnogo problema sa sastavom zbog povreda i otkaza igrača, ali je u meču protiv zvezda ekipe Željka Obradovića pobedio, iako je igralo samo šest košarkaša.

Duel protiv Zvezde će najverovatnije propustiti i Martinas Pocijus, dok je nedavno klub napustio i prvi plejmejker ekipe Karlos Arojo.

Crveno-beli će zato u Abdi Ipekči areni u Istanbulu od 19 časova imati veliku priliku da dođu do pobede kojom bi ostali u borbi za TOP 8.

(Telegraf.rs)