IMA ŠANSE ZA TOP 8! Ovo Zvezda treba da uradi da bi prošla u plej-of Evrolige!

Uslov svih uslova da se crveno-beli plasiraju u četvrtfinale jeste da pobede na svim utakmicama do kraja TOP 16 faze, ali i to nije dovoljno, već zavise i od mečeva direktnih konkurenata za četvrto mesto

  • 94

Pobeda Crvene zvezde protiv Makabija ponovo je podgrejala nadu njenih navijača da može da se domogne plasmana u TOP 8. Ipak, ne zavisi sve od crveno - belih, već joj je za podvig potrebno da se poklope određeni rezultati konkurenata.

Zvezdini košarkaši su posle jedne pobede iz osam kola u TOP 16, već bili prežaljeni kada je u pitanju plasman dalje, ali ih je trijumf nad ponosom Izraela ostavio u igri i još uvek imaju teoretske šanse.

Ekipa Dejana Radonjića sada ima skor od 2-7, dok PAO, koji je na četvrtom mestu, koje vodi u četvrtfinale, ima 5-4, pa još uvek ne zavisi sve samo od Zvezde, već moraju da se poklope i određeni rezultati.

KOJI REZULTATI SU POTREBNI ZVEZDI ZA PLASMAN DALJE?

Da bi ostala u trci za plasman dalje Zvezda mora da pobedi na svim utakmicama do kraja Evrolige. To je uslov svih uslova, i bez toga nikakve kalkulacije ne pomažu.

Foto: AP/Darko Vojinović Foto: AP/Darko Vojinović

Zvezdini igrači do kraja TOP 16 igraju dve utakmice u Areni, a tri na gostovanjima.

1. Galatasaraj - gostovanje

2. Barselona - Arena

3. Alba - gostovanje

4. Žalgiris - gostovanje

5. Panatinaikos - Arena

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ekipa iz Istanbula je u velikim problemima. Nedavno je ugovor raskinuo i najbolji igrač Karlos Arojo, a sve izvesniji je i odlazak Zorana Ercega, tako da crveno-beli mogu do pobede na toj utakmici.

Trijumfom nad Makabijem, Crvena zvezda je konačno uspela da pobedi nekog od velikana Evrolige, što će joj dati samopouzdanje da to može da uradi i protiv Barselone na narednoj utakmici u Areni.

Zatim slede gostovanja Albi, koju je ubedljivo savladala u Beogradu, kao i Žalgirisu, od koga je tesno poražena, ali je na toj utakmici katastrofalno šutirala za tri. Na obe utakmice Zvezda ima čemu da se nada.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Za kraj bi, ukoliko se i ostali rezultati poklope, Crvena zvezda u direktnom duelu protiv Panatinaikosa odlučivala o plasmanu u TOP 8. Možete zamisliti kakva bi atmosfera bila na toj utakmici, jer bi i dve Arene bile male za sve zainteresovane navijače. U takvoj atmosferi Zvezda bi i te kako mogla da pobedi i ukoliko bude bilo potrebno, nadoknadi minus od poena sa utakmice u Atini.

Da bi crveno - beli došli u situaciju da sami odlučuju o svojoj sudbini, potrebno je da se poklope određeni rezultati kada su u pitanju konkurenti za četvrto mesto. Panatinaikos ima tri, a Alba dve pobede više, ali pošto Zvezda igra protiv obe ekipe do kraja TOP 16, potrebno joj je da PAO do tada kiksne bar na dve utakmice, a ekipa iz Berlina na jednoj.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Crveno belima je potrebno da Panatinaikos izgubi dve od sledeće četiri utakmice:

Žalgiris - PAO

PAO - Real

Galatasaraj - PAO

PAO - Alba

Takođe, neophodno je i da Alba kiksne na gostovanju Realu ili Panatinaikosu ili kod kuće protiv Makabija ili Galatasaraja.

Verujete li vi da ovi rezultati mogu da se poklope i da Zvezda može do plasmana u TOP 8?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA