Šilobad: Partizan je hteo u FIBA, ali nam je Bertomeu rekao da ćemo igrati Evrokup!

FIBA je zapretila nacionalnim savezima da će zbog klubova koji igraju Evrokup biti kažnjene reprezentativne selekcije

Izvršni direktor KK Partizan, Mlađan Šilobad istakao je da su crno-beli tokom sezone razmišljali da igaju FIBA takmičenje, jer su bili u lošoj situaciji. Međutim, kada su izborili peto mesto, Predsednik Evrolie Đordi Bertomeu ponudio im je igranje u Evrokupu.

>>> Evroliga se setila Partizanovih minus 21! Za mesec dana Zvezdi treba ovakva utakmica! (VIDEO)

- Dolazak Bertomeua je jedan od razloga da nam kaže da mi kao peti igramo Evrokup. Na sastanak FIBA smo otišli jer smo pričali i sa njima kao i sa Evroligom. Pošto smo tokom sezone bili neizvesni za Evrokup razmišljali smo i o Fiba .

- Kad smo saznali da možemo u Evrokup jer smo bili pet u ABA a Mega je odustala. Odlučili smo se za to.

Stigla pretnja iz FIBA da će kažnjavati saveze čiji klubovi igraju Evrokup.

- Ne bih pričlao o tome šta će biti sa kaznom za KSS sačekajmo da vidimo šta će biti - poručio je Šilobad.

Predsednik KSS Dragan Đilas je istakao da je savez dobio pretnje od FIBA:

- Teško nam je da shvatimo šta se sve dešava poslednjih godina. Ta priča je počela pre nekoliko godina. FIBA svet je donela odluke da se igra EP na četiri godine, a ne na dve kao u fudbalu. Umesto toga igrale bi se kvalifikacije tokom godine što se kosi sa terminima Evrolige.

- Stigao nam je dopis da ukoliko klubovi potpišu da igraju Evrokup sve muške i ženske selekcije neće moći da  igraju u šampionatima.

- Kako to da 16 klubova može da igra Evroligu a ovi ostali ne mogu da igraju Evrokup. ne odnosi se ovo samo na nas već na Španiju, Italiju, Litvaniju,

- KSS je član FIBA, a ne mislim da savezi treba da određuju koje će takmičenje da igraju klubovi osim domaće lige. ne vidim razlog da >Srbija bude prva zemlja koja će se izjašnjavati - poručio je Đilas.

(Telegraf.rs)