Evroliga se setila Partizanovih minus 21! Za mesec dana Zvezdi treba ovakva utakmica! (VIDEO)

Partizan je 23. marta 2010. odigrao najbolji meč, možda i u istoriji i posle minusa od 21, pobedio Makabi u Tel Avivu 85:77. Ta pobeda donela im je kasnije plasman na Fajnal for

  • 36

Košarkaši Partizana pre tačno šest godina napravili su odlučujući korak u borbi za plasman na Fajnal For Evrolige 2010. godine.

Igrali su plej of sa Makabijem i baš u tom prvom meču 23, marta 2010  crno-beli su u tadašnjoj Nokia Areni u Tel Avivu pobedili Makabi  sa 85:77 i poveli sa 1:0 u seriji.

Drugi meč su izgubili, ali su kasnije imali dva meča u Beogradu u Kombank Areni kroz koja su pobedama došli do finalnog turnira.

>>> Veličković dvocifren u pobedi Partizana, ali je Vrabac bio junak protiv Zadra!

Međutim, poenta prvog meča u Tel Avivu je bila da su igrači Partizana gubili sa 21. poenom razlike, a uspeli su da stignu i pobede. Za mesec dana Zvezdu najverovatnije čeka plej-of Evrolige, i jedna ovakva utakmica bi im bila ključna za F4

Ali, prisetimo se te 2010. godine

Makabi je krenuo furiozno i već posle prve četvrtine imao je 27:12, da bi na početku druge vodio maksimalni 34:13!

Printskrin: Youtube/EUROLEAGUE BASKETBALL Printskrin: Youtube/EUROLEAGUE BASKETBALL

Ali nakon toga kreće preokret.  Do poluvremena su crno-beli predvođeni Mekejlebom spustili na minus 14 (46:32) A  u nastavku meča krenula je rapsodija Partzana.

Rašić, Božić, Kecman Mekejleb i Roberts igrali su kao u transu i vrlo brzo su stigli na 66:64. Malo kasnije je bilo 70:70, a posle jedne ukradene lopte Mekejleba poveli su prvi put 72;75 i kasnije priveli meč kraju.

Junak meča bio je Dušan Kecman koji je dao 29 poena a šutirao je trojke 7-9, dok je Mekejleb postigao 12 koševa, a Aleks Marić 10.

Sada će Zvezda najverovatnije biti u sličnoj situacji da igra plej of, protiv ekipe sa prednošću domaćeg terena. Svi se nadaju da to bude Kaha Laboral.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Tada će Zvezdi biti potrebna jedna ovakva utakmica u Španiji, jedna u kojoj će Kvinsi Miler da poludi i da ubaci 30 poena, a ostali igrači da daju svoj regularan doprinos.

Šta vi mislite da li je moguće da Zvezda ponovi uspeh Partizana?

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crni

    28. mart 2016 | 18:42

    PARTIZAN INSTITUCIJA!!!

  • Milos.....P.F.C

    28. mart 2016 | 17:52

    Nikad !!!!! Ove godine slaba liga ,nema para... Klubovi molo ulazu !!! A gurbeti su imali cistu srecu !!!

  • Nusknvp

    28. mart 2016 | 19:18

    Pa FMP zavrsava takmicenje posle Darusafake

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA