Šilobad: Partizan je hteo u FIBA, ali nam je Bertomeu rekao da ćemo igrati Evrokup!

FIBA je zapretila nacionalnim savezima da će zbog klubova koji igraju Evrokup biti kažnjene reprezentativne selekcije

Komentari

  • ozon

    29. mart 2016 | 17:58

    Ovaj put ne dozvolite da vas preveslaju. Prošli put smo mi jedini bili za Fiba. Partizan mora da igra Uleb. Za reprezentaciju neka razmišljaju oni koji su nas u to i uvalili - fmp-ovci. I šta će Partizan imati od toga da li će srbija igrati OI ili Sp? I onako će se forsirati igrači fmp-a koji su pod meginim protektoratom.

  • Steamroller

    28. mart 2016 | 19:49

    Silobad je najnesposobniji funkcioner u istoriji KK Partizan!

  • Divos

    28. mart 2016 | 19:41

    Видећемо у каквом ће формату бити УЛЕБ ЕК, и каква ће бити конкуренција. У текућој сезони УЛЕБ ЕК је био неупоредиво јачи од ФИБА ЕК, заправо, то је немогуће и поредити. Али то ће се од наредне године драматично променити, посебно што се већ 10 јаких националних лига (Турска, Грчка, Немачка, Италија и Француска, и ове су нац.лиге доста јаче од АБА, те Пољска, Литванија, Израел, Чешка, Белгија) приклонило ФИБА-и, практично све што вреди осим АЦБ и ВТБ (а и они ће временом), и готово извесно ФИБА ЛШ ће бити наредне сезоне доста јачаод УЛЕБ ЕК, ако се овај задњи буде уопште играо. Поред тога ФИБА ЛШ је одлично замишљен модел (нема А и Б лиценци, 56 екипа из 30 земаља, 24 иде у групну фазу + још 8 из квалификација), и та ЛШ има будућност. Србија би морала добити 2 места у ФИБА ЛШ (или 1+1 у квалификацијама), и то је и реално и више него повољно. За Звезду је разумљиво прави избор УЛЕБ ЕЛ (коју ФИБА и не оспорава), али и за Партизан и за Мегу је кудикамо боља опција ФИБА ЛШ, посебно јер ће то бити вероватно доста јаче такмичење од УЛЕБ ЕК. Ту су и упозорења ФИБА-е да ће санкциионисати националне селекције чији клубови буду играли УЛЕБ ЕК. То се никако не сме дозволити (лако је савезима чије репр. се и не могу пласирати на ОИ, а и у такмичењима млађих категорија нема их нигде), и овде ваља гледати и шта је Партизану боље али и да национална селекција не трпи последице. Зато, памет у главу.

    • 28. mart 2016 | 22:06

      doka.cz

      @Divos

      A,odakle tebi sve ove(ne tacne) informacije???I nije tacno da samo Spanija i ne znam koju jos ligu pomenu nece u LS u reziji Fibe...pa sponzor El iz turske a da je turski klubovi bojkotuju,daj ne lupaj!U El nagradni fond preko 20 i kusur miliona €,a fiba nudi 4,5 miliona...pa zar mislis da ce Real,barsa,cska,olimpijakos,pao,fener...da je igraju???Pitam te da li ce te kos.saveze tih zemalja da kazne?!Budi siguran da nece!Tu ligu sampiona ce da igraju i prihvate nizerazredne kosarkaske zemlje!

    • 30. mart 2016 | 15:37

      gemathegreat

      @Divos

      I sta to vredi sto si ti napisao kad dripci iz FIBA nagradni fond 4.4 miliona evra. Pa FIBA toliko godisnje potrosi za toalet papir i neko treba da zrtvuje ekonomske interese klubova da bi se druzili sa njima. Od pocetka do kraja da nanizes sve pobede ne mozes da zaradis milion. Kad na udenes plate i troskove lige ti si kratak pola kile po klubu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA