Čelnici Novog Pazara tvrde da su sudija i navijači Zvezde krivi za incidente!

Žalimo zbog ispada naših navijača, ograđujemo se od njihovih postupaka i najoštrije osuđujemo takvu pojavu, poručili su iz kluba

Upravni odbor FK Novi Pazar izdao je saopštenje u kojem se osvrno na incidente tokom utakmice sa Crvenom zvezdom u 7. kolu Superlige.

>>> Dirljiva scena u bolnici: Sikimić posetio Živkovića i rekao mu nešto što će vas naježiti (FOTO)

UO je izrazio žaljenje zbog ponašanja navijača Novog Pazara, ali je kao krivce označio sudiju Milana Ilića i Delije. Prenosimo saopštenje u celosti.

>>> KAO DA JE BIO RAT, A NE FUDBAL: Zvezda preživela Pazar u meču punom incidenata! (VIDEO)

- Glavni akter meča je bio sudija koji je besmislenim odlukama, pre svega sviranjem nepostojećeg penala za goste i neznanjem izazavao revolt i bes svih navijača na stadionu, pomagao Crvenoj zvezdi da što lakše prođe kroz najteže gostovanje. Drugi eksces dogodio se kada je igrač Crvene zvezde Gelor Kanga odglumio skupljača lopti i ponovo isprovocirao publiku.

- Žalimo zbog ispada naših navijača, ograđujemo se od njihovih postupaka i najoštrije osuđujemo takvu pojavu. Velike napore ulažemo kako bi navijanje bilo fer i sportsko, ali su nam u ovom slučaju dodatno otežali posao i navijači Crvene zvezde koji su postavili transparente Draže Mihajlovića, četnička obeležja i skandirali nacionalističke pesme i parole.

Upravni odbor FK Novi Pazar traži od Fudbalskog saveza Srbije i sudijske organizacije da utiču i otklone lakrdijaše kojima je interes da duel između ova dva tima bude sve osim sportski, navodi se u saopštenju Novog Pazara.

(Telegraf.rs)