Decenijska statistika: Koliko penala je Mažić stvarno sudio Zvezdi, a koliko Partizanu? (VIDEO)

Oduvek među Delijama i Grobarima vlada polemika ''čiji je čovek'' najbolji srpski sudija, a detaljna statistika iz sezone 07/08 do danas, pokazuje da velike razlike gotovo i da nema

Foto: Marko Todorović

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić često je na meti navijača Crvene zvezde i Partizana, naročito kada treba da sudi derbi, ili kada deli pravdu na utakmicama jednog od dva večita rivala protiv drugih klubova iz Srbije.

Sada ga više prozivaju pristalice crno-belih, koje ne mogu da mu oproste što je na 146. večitom derbiju dosudio dva penala za Zvezdu (koje su inače promašili prvo Miloš Ninković, a zatim i Nikola Mijailović).

Nakon toga Grobari su na svakom od narednih derbija, kada god je arbitar bio Mažić skandirali ''hoćemo penal za Zvezdu''.

>>> Mažić konačno progovorio o tome kakva su mu osećanja dok sudi Večiti derbi!

Prethodno su navijači Zvezde često isticali da je Mažić navijač Partizana i da je pomagao crno-belima na nekim utakmicama gde se nije sve odvijalo po najboljem planu.

Ove sezone je Zvezdi i Partizanu sudio na po jednoj utakmici, pošto je za večiti derbi delegiran bio Majo Vujović. Obe su večiti rivali igrali na gostovanju protiv Čukaričkog i na obe su ostvarili pobedu, a na obe je pokazivao na belu tačku.

U duelu Čukarički - Partizan dosudio je penal za Čukarički, a Ožegović je udarac sa bele tačke pretvorio u gol, dok je na utakmici Čukarički - Zvezda dosudio po penal za obe ekipe, i oba su bila realizovana.

Tim povodom, kao i večitim prozivanjem navijača Zvezde i Partizana o tome ''čiji je Mažić'', rešili smo da proverimo statistiku na utakmicama godinama unazad. Pogledali smo sve utakmice na kojima je Mažić sudio Zvezdi i Partizanu u Superligi i Kupu i izvadili statistiku o dosuđenim penalima za i protiv večitih rivala.

Na Partizanovim utakmicama, računajući od sezone 2007/08, Mažić je svirao više penala. Računajući i Kup, za crno-bele je dosudio 6 penala, a dva protiv, dok je za Zvezdu dosudio četiri za, a jedan protiv, i to upravo ovaj na poslednjoj utakmici protiv Čukaričkog.

Zanimljivo je i da se Partizanu na jednoj utakmici desila slična situacija kao Zvezdi na 146. večitom derbiju, pošto je u duelu protiv Čukaričkog u Humskoj u sezoni 15/16, Mažić dosudio dva penala za crno-bele, ali su oba promašili, najpre Grbić, zatim i Babović, pa je Čukarički odneo pobedu od 1:0.

(Telegraf.rs)