Ovaj trener menja Nikolića u Partizanu: Iliev ne želi da priča, iz njegovog kluba su čuli, a on ubrzo stiže iz Italije!

Ilija Stolica će po svemu sudeći preuzima klub iz Humske, a već u četvrtak će biti u Beogradu nakon odmora na ''Čizmi'' *U Voždovcu nam kažu da on ima ugovor sa crno-belima još godinu i po dana, ali da znaju za interesovanje crno-belih

Partizan je ekspresno pronašao novog trenera, nakon iznenadne ostavke Marka Nikolića! Ubuduće će klub iz Humske predvoditi Ilija Stolica, koji je ove sezone sa velikim uspehom vodio Voždovac.

Upravo je Ilija Stolica indirektno i omogućio crno-belima da osvoje titulu, pošto je njegov Voždovac, ispostavilo se, oduzeo Zvezdi ključna tri boda u završnici plej-ofa i tako pomogao Partizanu da u finišu pretekne večitog rivala.

>>> ČETIRI KANDIDATA ZA KLUPU PARTIZANA: Grobari znaju koga žele, ali je drugo ime najbliže Humskoj (FOTO)

>>> OVO SE NE ODBIJA: Zavrteće vam se u glavi od novca koji će Nikolić dobiti u Mađarskoj!

On je najozbiljniji kandidat za novog trenera Partizana prema saznanjima Telegrafa, a na naš poziv Ivica Iliev nije želeo ništa da komentariše.

- Ne želim ništa da pričam, takav je dogovor sa Markom, treba on prvo da se obrati, a ja ne želim trenutno da pričam ko će doći umesto njega - kratko je poručio sportski direktor Partizana.

Povodom ove informacije pozvali smo i Iliju Stolicu, ali on nije odgovarao na naše pozive, a kako nam je rečeno, trenutno je na odmoru u Italiji i nikome se ne javlja.

Ipak, generalni direktor kluba Goran Grkinić dao je opširnije objašnjenje cele situacije u razgovoru za naš portal, nakon što smo ga pitali da li je tačno da je Ilija Stolica novi trener Partizana.

- To je za mene novost, jer Ilija sa nama ima ugovor još godinu i po dana. Treba da se zna neki red i da se prvo razgovara i da se napravi neki dogovor. Mi smo čuli da je Stolica najozbiljniji kandidat za novog trenera Partizana i čast nam je što se Partizan interesuje za našeg trenera.

- To bi bio drugi trener koji iz Voždovca ide u Partizan posle Zorana Milinkovića, a takođe je i Nenad Lalatović bio trener Voždovca pre nego što je iz Napretka prešao u Zvezdu. To je samo dokaz da je klub na pravom putu i da odlično radi.

Da li ste se vi čuli sa Ilijom Stolicom i šta vam je rekao po pitanju angažmana u Partizanu?

- Ilija je trenutno na odmoru u Italiji i znam da se ne javlja medijima trenutno. Čuli smo se malopre, i rekao mi je da je i on iznenađen i da će se vratiti u četvrtak sa odmora, pa će nešto više moći da se kaže. Što se nas tiče, mi smo spremni na dogovor, jer je Ilija pre svega sjajan čovek, osim što je odličan trener - zaključio je Goran Grkinić za Telegraf.

Ilija Stolica je bivši igrač crno-belih, a dres kluba iz Humske nosio je dve godine od 2000. do 2002. godine. U trenerske vode uplovio je kao selektor kadetske reprezentacije Srbije u januaru 2015. godine. U martu iste godine došao je u Partizan sa Zoranom Milinkovićem, kao njegova desna ruka. Međutim, otišao je iz Humske vrlo brzo, već u septembru, a njegov odlazak i dalje je ostao nepoznanica mnogima.

Novembra 2016. godine preuzeo je Voždovac, koji je pod njegovim vođstvom igrao preporođeno, a upravo to ga je i preporučilo da bude najozbiljniji kandidat za novog trenera crno-belih.

(Telegraf.rs)