CRVENO-BELI U BORDOU 20.30: `Ajde Zvezdo sad na gol!

Meč protiv Francuza trenutak istine za "crveno bele", pokazaće koliko nekadašnji šampion Evrope može protiv ekipa iz jakih liga

Fudbaleri Crvene zvezde izlaze večeras od 20.30 na revanš Bordou u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope, u utakmici koja će biti svojevrstan trenutak istine za "crveno-bele", koliko nekadašnji evropski šampion može protiv ekipa iz jakih liga poput francuske. Bordo je i dalje favorit, ali ne u meri u kojoj je to bio pre prvog meča, u kojem je Zvezda hrabro odigrala i nadvisila renomiranog protivnika, mada nije uspela to da materijalizuje.

Rezultat o:0 iz prve utakmice daje realne šanse obema ekipama, a Zvezda je već protiv Omonije pokazala da zna da odigra u takvim okolnostima.

- Prvenstveni cilj u prvom meču bio nam je da ne primimo gol. Sada je na Francuzima da napadnu, pod pritiskom su i trebalo bi to da iskoristimo. Ako damo gol verujem da sigurno idemo dalje - rekao je Marko Vešović, ofanzivni bek ili vezista "crveno-belih", već prema potrebi.

U odnosu na prvi meč Aleksandar Janković izvršiće jednu izmenu, posle odrađene suspenzije Filip Kasalica vraća se u špic, gde će zameniti Luku Milivojevića koji nema pravo nastupa zbog žutih kartona.

- Povratak Kasalice je Zvezdina prednost. Moramo da iskoristimo to što smo brži od defanzivaca Bordoa. Igraćemo hrabro, da pršti u svakom duelu. Fizički možda jesmo inferiorni u odnosu na igrače francuske ekipe, ali neka niko ne sumnja da ćemo, kao i u Beogradu, ostaviti srce na terenu - kaže Vešović.

- Momcima sam savetovao da se ne opterećuju protivnikom, već da samo mislimo na našu igru. Bordo će sigurno pred svojim navijačima igrati sa više rizika - izjavio je trener Janković.

Sezona čiji start obeležavaju potresi, ostavke i najavljene promene u upravi mogla bi odjednom da izgleda mnogo bolje svima kojima su na srcu crveno-bele boje, ako Zvezda napravi podvig i eliminiše favorizovanog rivala. Plasman u grupnu fazu bio bi pravo osveženje za navijače koji su se skoro i odvikli od dolaska na stadion na evropske mečeve tokom jeseni, pošto je zvezda u prethodne četiri sezone uvek ispadala u nekoj fazi kvalifikacija.

BORDO - CRVENA ZVEZDA 20.30 (TV Prva)

BORDO (4-2-3-1): Karaso - Marjano, Planus, Maranž, Tremulinas - Sane, Plašil - Žusije, Obranijak, Sertić - Gufran.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Bajković - Mikić, Maksimović, Jovanović, Mladenović - Mijailović, Dimitrijević - Vešović, Lazović, Milunović - Kasalica.

(Telegraf.rs)