Džajić menja Lukića na čelu Zvezde!

Vladan Lukić povući će se ove jeseni sa mesta predsednika Zvezde i ustupiće mesto legendarnom Draganu Džajiću

  • 2

Najslavniji igrač u istoriji našeg fudbala, Dragan Džajić, trebalo bi 14. septembra da okonča višegodišnje suđenje zbog zloupotrebe službenog položaja. Naime, za taj dan je zakazano poslednje saslušanje, a do kraja septembra biće doneta konačna presuda za koju dobro obavešteni izvori tvrde da će biti oslobađajuća. 

Posle toga neće biti nikakvih pravih prepreka da se Dragan Džajić vrati u klub i ispuni višegodišnju želju navijača, koji su složni u stavu da arhitekta šampionske ekipe iz Barija jedini može da složi kockice na „Marakani" i Crvenoj zvezdi vrati davno izgubljeni identitet.

Saga o povratku legendarnog igrača i funkcionera u Ljutice Bogdana traje još od prošle zime, kada je trebalo da preuzme brigu o sportskom delu kluba, ali je zbog poznatih privatnih problema Džajić morao da se zahvali na pozivu iz voljenog kluba.

- Trenutno imam druge prioritete i probleme. Kada se to reši, moći ćemo da razgovaramo - uobičajena je rečenica Dragana Džajića.

U slučaju da Džaja dobije oslobađajuću presudu, on bi na mesto predsednika Crvene zvezde trebalo da bude izabran u ekspresnom roku, čime bi bila stavljena tačka na turbulentan period u Ljutice Bogdana. Aktuelni vlastodržac Vladan Lukić u više navrata je isticao da bi se „rado" sklonio pred takvom veličinom poput Dragana Džajića, pa mu sada ostaje samo lakši deo posla - da to obećanje ispuni.

Bio bi to možda najsrećniji kraj predsedničkog mandata Vladana Lukića, koji je poslednjim potezima dobrano iziritirao veliki broj navijača. Rastanak sa Robertom Prosinečkim, uvijen u pravnu floskulu o sporazumnom prekidu saradnje, doprineo je tome da se dobre strane Lukićeve vladavine trenutno uopšte ne primećuju. Mladi hrvatski stručnjak samo je poslednji u nizu klupskih legendi koje su napustile Ljutice Bogdana.

Ovako, Lukić je Robija svrstao u društvo sa Vladimirom Petrovićem, Stevanom Stojanovićem i Ratomirom Dujkovićem. Društvo potrošenih legendi!

Kraj takvoj praksi trebalo bi da označi povratak Dragana Džajića. Njegova nova epizoda u Crvenoj zvezdi izazvala bi veliki psihološki efekat i strastvene zaljubljenike u crveno-bele boje skoro pa ubedila da je za Džajinu Zvezdu samo nebo granica.

Od one Zvezde sa kojom je Džajić znao da proizvodi samo uspehe ostalo je vrlo malo. Tada je on bio jagoda na šlagu, imao je saveznike u Vladimiru Cvetkoviću, zatim čuvenom Miši Slijepčeviću, doktoru fudbala Veljku Aleksiću sa kojim je sačinio petogodišnji plan pokoravanja Evrope.

A sada bi njegov povratak u Ljutice Bogdana značio samo jedno: da u njemu svi iz crveno-belog dela Srbije vide figuru koja će svojom pojavom biti dovoljna da komšije vrati u status večitog pratioca.

(Telegraf.rs/Izvor Press)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prava vest

    22. avgust 2012 | 17:07

    E ovo je već prava vest. Ona budalčina je trebalo odavno da ode. Robiju svaka čast za trud koji je pokazao.

  • bobolino

    22. avgust 2012 | 16:43

    ...dzabe Lule, dzabe. Letis mnogo ranije, koliko vec u Cetvrtak. Znas sta je dobro u svemu tome? Zamisli, neces biti sam posto cemo da proteramo i tvoje "charter delije-vodje"...pa onda svi zajedno da se druzite na Kosmaju. Igrajte za ROBIJA !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA