SVE SPISKAO: Voker potrošio 110 miliona dolara!

Lako je pretpostaviti koji je razlog za ovakav preokret: pogrešna ulaganja u nekretnine, kockarski dugovi i 14 godina života na visokoj nozi

Nekadašnja NBA zvezda Entoan Voker tako je brzo potrošio 110 miliona dolara, da je bio prisiljen da podnese zahtev za stečaj posle samo dve godine boravka u košarkaškoj penziji.

Da stvar po njega bude gora, morao je da zaigra u nižoj ligi kako bi zarađivao za život. Lako je pretpostaviti koji je razlog ovakvog preokreta: pogrešna ulaganja u nekretnine, kockarski dugovi i 14 godina života na visokoj nozi.

Vokerova priča samo je jedna od mnogih u novom dokumentarcu "ESPN-a" pod nazivom "Broke", koji prati finansijsku propast profesionalnih sportista koji su nekada bili milioneri.

- Svako sam određuje svoj životni stil. Jednostavno, trošilo se mnogo novca tokom 12 godina karijere - rekao je Voker, koji se penzionisao 2008. godine u dresu Minesote Timbervulfsa.

U maju 2010. podneo je zahtev za stečaj jer je bio dužan 12,7 miliona dolara, a od nekadašnjeg bogatstva ostalo mu je samo 4,3 miliona.

- Bio sam uključen u mnogo projekata s bankama u kojima sam bio žirant kredita. I kada se recesija vratila 2007. i 2008. banke su agresivno krenule po novac. U osam banaka imao sam kredite koje sam odjednom morao da vratim - rekao je Voker.

Bivši NBA as prodao je u martu ove godine šampionski NBA prsten koji je osvojio 2006. godine u dresu Majami Hita. Navodno, Voker je za prsten dobio 21.500 dolara, a pre njega je prodao vilu u Majamiju, čija vrijednost je iznosila 2,3 miliona dolara, kao i tri druge nekretnine u Čikagu u vrednosti od 1,4 miliona dolara.

Godinu dana pre bankrota Voker je bio priveden u Las Vegasu zbog ispisivanja čekova bez pokrića, jer je u kockarnicama u tom gradu napravio ukupan dug od 800.000 dolara. Pošto se nagodio sa tužilaštvom i priznao krivicu, dobio je samo uslovnu kaznu.

(Telegraf.rs)