MARKO ŠĆEPOVIĆ: Imam motiv da se revanširam Belgijancima zbog brata

Napadač Partizana ima posebnu inspiraciju pred duel sa Belgijancima u kvalifikacijama za Mondijal. Tošić i Biševac poručili da je Belgija favorit, ali samo po sastavu tima.

Napadač Partizana Marko Šćepović, osim novih bodova za Srbiju u kvalifikacijama, ima i lični motiv da pruži sve od sebe kako bi reprezentacija Srbije pobedila Belgiju u petak na Marakani.

- Pričao sam sa bratom Stefanom, on je igrao u Belgiji, dobro ih poznaje i rekao mi je neke korisne detalje. On tamo nije dobio pravu šansu, tako da imam poseban motiv da se, ako tako mogu da kažem, revanširam- rekao je Šćepović i dodao:

- Voleo bih da se ne zviždi belgijskoj himni. Oni su tim sa puno odličnih pojedinaca, ali mislim da je kolektiv ipak važniji.

BELGIJA FAVORIT, ALI NA PAPIRU

Srpski fudbalski reprezentativci Zoran Tošić i Milan Biševac složili su se da je Belgija favorit na papiru, ali da su spremni da na terenu pokažu da to nije dovoljno.

- Belgija je veoma ozbiljan rival, oni su, izgleda, svesno žrtvovali odlazak na nekoliko velikih takmičenja da bi stvorili zaista moćan tim.

- I jesu favorit na papiru, kao što mnogi misle, ali mi veoma dobro znamo da imena i klubovi u kojima se igra nisu garancija za uspeh. Kad počne meč, sve se zaboravlja, tako da bi najbolje bilo da ne preteramo u poštovanju rivala, niti da previše mislimo na druge - rekao je Tošić na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Na njegove reči nadovezao se Biševac, koji tvrdi da bez obzira na neosporan kvalitet Belgijanaca, nema razloga za strah, posebno na "Marakani".

- Odavno sam rekao da su oni favorit za prvo mesto u našoj grupi i ostajem pri tom stavu. Istovremeno, ne plašimo se, niti ima potrebe za to kad igramo na našem terenu. Od nas sve zavisi, to je suština - poručio je Biševac.