POČELA NBA: Dalas šokirao Lejkerse, pobede Majamija i Klivlenda (VIDEO)

Oslabljeni Maveriksi, bez Dirka Novickog, iznenadili favorizovane Lejkerse, Majami ubedljiv protiv Bostona uprkos grčevima Lebrona Džejmsa

Oslabljeni Dalas Maveriksi, bez najboljeg igrača Dirka Novickog koji se oporavlja od operacije kolena, bili su dovoljno jaki da na startu sezone šokiraju kompletne Lejkerse u Los Anđelesu 99:91.

Kolektivna igra bila je ključ pobede, najfikasniji u ekipi gostiju bio je Daren Kolison sa 17 poena, a rezervisti su doprineli sa 37.

Najveće pojačanje Lejkersa ovog leta, najbolji centar NBA Dvajt Hauard, ispao je iz igre zbog šest ličnih grešaka dva minuta pre kraja i završio meč sa 19 poena i 10 skokova, Pau Gasol postigao je 23 poena, Kobe Brajant 22, a Stiv Neš svega 7 uz samo četiri asistencije. Ispromašivao se i Meta Vorld Pis sa samo jednim pogotkom iz igre iz osam pokušaja i završio je meč sa tri poena. Lejkersi su nastavili loše partije iz predsezone u kojoj su izgubili svih osam mečeva.

Majami je bio suguran protiv Bostona 120:107, uprkos problemima Lebrona Džejmsa sa grčevima zbog kojih je propustio veći deo drugog poluvremena. Dok je bio na terenu Lebron je briljirao sa 26 poena i 10 skokova za nepunih 29 minuta u igri, uz odličan šut (8 od 12 za dva poena, 2 od 4 za tri i 4 od 5 bacanja). Dvejn Vejd postigao je 29 poena, Kris Boš i Rej Alen po 19. U ekipi Bostona Pol Pirs postigao je 23, Ražon Rondo 20, dok Darko Miličić nije ulazio u igru.

Klivlend je slavio kao domaćin protiv vašingtona 94:84 zahvaljujući odličnim partijama mladog pleja Kajrija Irvinga (29 poena) i iskusnog Brazilca Andersona Varežaoa, koji je postigao 9 poena uz čak 23 uhvaćene lopte. Jan Veseli imao je 7 poena i 4 skoka za 21 minut u igri.

REZULTATI:

Los Anđeles Lejkers - Dalas 91:99

Klivlend - Vašington 94:84

Majami -Boston 120:107

(Telegraf.rs/Foto: Tanjug/AP)