BIVŠI ČELNIK KRAGUJEVČANA: Podržavam privođenje funkcionera Radničkog!

Žarko Pavlović: "Očistili su nas kao metlom, bez ikakvog osnova u nekoj pravnoj normi, čisto siledžijski. I to samo zato što nismo hteli da uzimamo novac, zato smo i oterani"

Bivši rukovodilac fudbalskog kluba Radnički Kragujevac Žarko Pavlović podržao je akciju srpske policije pod nazivom “Komšija”. U toj akciji su privedeni potpredsednik kluba i potpredsednika stranke “Zajedno za Šumadiju”  Nebojša Vasiljević, koji je i član Gradskog veća za investicije i razvoj gradskih resursa, generalni sekretar tog kluba Darko Stojanović i agent FIFA Zoran Pavlović.

Pavlović je zajedno sa svojim saradnicima podneo tužbu u aprilu, tvrdeći da su nelegalno smenjeni na poslednjoj sednici Skupštine kluba početkom aprila, kada je za novog predsednika Radničkog 1923 izabran gradonačelnik Kragujevca Verojub Stevanović.

- Pravda je spora, ali dostižna. Podržavam sve akcije koje su protiv kriminala. Po mom mišljenju, onaj ko planira da mu sport bude poligon za profit, nije mu mesto u sportu. Mi kad smo radili, nismo uzeli ni dinar - započeo je razgovor za Telegraf Žarko Pavlović.

Kragujevački klub je tokom uprave na čijem je čelu bio Pavlović dospeo od treće do Superlige. On smatra da je sadašnja situacija u klubu ishod lošeg poslovanja.

- Navijači i igrači su svojim komentarima stavili do znanja da više nije isto u klubu. Oni su se ponašali kao da ih ništa u klubu ne zanima. Nisu ih interesovali ni igrači - da li su bolesni, zdravi, hoće li da se žene, možda da dobiju dete... Sve je rađeno s ciljem sticanja političkih poena.

- Mi koji smo onda došli iz Beograda doneli smo snagu, rad i volju. Radili smo bukvalno volonterski, a napravili smo najveći uspeh u istoriji kluba. Očistili su nas kao metlom, bez ikakvog osnova u nekoj pravnoj normi, čisto siledžijski. I to samo zato što nismo hteli da uzimamo novac, zato smo i oterani. Sve malverzacije su  providne - zaključio je Pavlović.

(B.M.)