NEVEROVATNO: Zlatni basketaši srpski brend, a niko da im pomogne

Svetski prvaci u basketu tri na tri dobili priznanje "Brend Srbija" za promociju naše zemlje u svetu, ali im državne institucije i sponzori i dalje ne pomažu

Srpski reprezentativac u basketu tri na tri Dušan Domović Bulut kaže da i dalje niko ne pomaže srpskim basketašima koji su postali letos prvaci sveta u disciplini tri na tri.

Posle zaobilaženja od strane gradskog sekretarijata Novog Sada i pokrajinskog sekretarijata za sport Vojvodine, koji nisu našli za shodno da nagrade srpske basketaše makar priznanjem za osvojeno zlato, Bulut kaže da i dalje nema nikoga ko bi finansijski pomogao ovu ekipu da se sprema za nova takmičenja.

- Do sada se naravno niko, osim dve kompanije, nije ponudio za sponzora, ali smo kontaktirali razne brendove i firme. Jedino su "Najki" i "Red bul" pokazali zainteresovanost. Ali smo u pregovorima i dalje sa nekim ostalim potencijalnim sponzorima, pa ćemo videti šta će biti od svega toga - rekao je Bulut za Telegraf.

Međutim, ono što je zanimljivo je da su Bulut i drugari dobili priznanje "Brend Srbija", kojim su ovenčani neki od naših najuspešnijih ljudi koji su svojim radom i uspesima promovisali našu zemlju.