ZAGREVANJE: Kako smo sve "drali" Litvance! (VIDEO)

Ne tako retko reprezentacija Srbije bila je trn u oku Litvancima, pa je dolazilo i do suza, a čak su nekadašnje evropske megazvede i litvanski reprezentativci dolazili na ideju da se susret ne završi

Manje od šest časova do prvog meča srpskih košarkaša na Evropskom prvenstvu u Sloveniji pokušali smo da prizovemo reprizu jednog od brojnih mečeva naših i litvanskih reprezentacija u poslednjih 18 godina.

Meč broj jedan bez premca je onaj iz finala Evropskog prvenstva 1995. godine. Pobeda za titulu i devet trojki Saleta Đorđevića. Nezaboravno!

Dve godine kasnije izbacili smo Litvance u četvrtfinalu rezultatom 75:60, kasnije u polufinalu savladali domaćina Grčku sa 88:80, a u finalu je stradala Italija sa 61:49.

Poslednji put naši stari znalci pali su na kolena 2009. godine, kada smo ih u grupnoj fazi savladali rezultatom 89:79, tada je domaćin prvenstva starog kontitnenta bila Poljska. Fantastičnu partiju pružio je Miloš Teodosić, sa učinkom od 20 poena i 12 asistencija.

Utakmica između reprezentacija Srbije i Litvanije prva je koju će naši momci odigrati na Evropskom prvenstvu, a postavlja se pitanje kakav scenario biste voleli da vidite?

(Telegraf.rs)