NOVAK: Česi bi bili favoriti i da sam igrao dubl!

Najbolji srpski teniser zadovoljan svojim izdanjem u četvrtom meču finala Dejvis kupa. Za narednu sezonu planira da tempira formu za gren slemove

Zadovoljan zbog svoje pobede i u žurbi da se što pre vrati na teren kako bi mogao da pruži podršku Dušanu Lajoviću u petom meču finala Dejvis kupa, Novak Đoković je novinarima u "Areni" rekao da mu trijumf nad Tomašom Berdihom izuzetno znači. Ovo je bila 24. pobeda u nizu.

Šta su Novak i ostali u reprezentaciji mogli da poruče Lajoviću u odlučujućem meču protiv Štepaneka?

- Teško je reći nešto što bi nešto značajno promenilo. Možemo da mu dajemo mentalne smernice kako da se izvuče s pritiskom. Ali sve je na njemu. Nadamo se da će biti strpljiv i naći svoju igru. Štepanek je  mnogo iskusniji, raznovrstan je igrač, prošle godine je osvojio Dejvis kup u tom petom meču. To mu daje prednost u odnosu na mladog Lajovića, kom je ovo drugi put da igra meč na tri dobijea seta. Svaka njemu čast što igra, bitno je da da svoj maksimum, mi ga svi i dalje bodrimo. Nije favorit, ali dok god se igra, sve je otvoreno, pogotovo uz ovakvu publiku - rekao je Đoković.

Naš najbolji teniser smatra da njegovo eventualno igranje u dublu uopšte nije moralo da bude odlučujuće za pobedu.

- To je bila odluka selektora i to je sve što mogu da kažem - rekao je Đoković, ali posle novog insistiranja dodao:

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(B.M.)