Da li je ovo Zvezdin dodatni adut? BATE u nedelju igra meč godine kako bi se borio za Ligu šampiona!

Hoće li pasti odluka u Belorusiji?

Fudbaleri Crvene zvezde i BATE Borisova igraju meč koji može odlučiti novog putnika u šesnaestinu finala Lige Evrope, ali taj duel nije od jednake važnosti za oba tima.

Razlog je specifičnost beloruskog šampionata, koji će se poslednjim kolom završiti u nedelju.

Posle šokantnog poraza Šahtjor Soligorska u pretposlednjem kolu, BATE je preuzeo prvo mesto i ima dva boda više od Dinamo Minska i Šahtjora.

Preostalo je da BATE overi titulu na gosotvanju ekipi Gorodeje, koja je deveta na tabeli, ali ne zna za poraz na poslednja četiri meča.

Zato su u u Belorusiji u rebusu, koji je meč važniji, kako i da li rotirati igrače?

- Oba meča su nam važna, uopšteno, uvek nam je bitniji meč koji dolazi. Sad igramo sa Zvezdom i treba pričati o njoj, nema smisla sada razmišljati o Gorodeji - rekao je trener Jermakovič.

On je imao alanfordovski odgovor na pitanje šta treba uraditi kako bi se savladala Zvezda.

- Moramo da postignemo gol više od rivala. Imamo ideju i način da postignemo to, ali neka to ostane deo naše kuhinje - zagoetan je Jermakovič.

BATE ne računa na Staševiča i Šerbickog, Zvezda je već dugo bez Branka Jovičića, Vladan Milojević na raspolaganju nema ni Nemanju Radonjića, ali smatra da i  te kako ima dobre zamene.

Sa druge strane, tim iz Borisova ima veliki zadatak da odbrani titulu koju neprekidno osvaja od 2006. godine!

Što se Lige Evrope tiče, samopouzdanje je uzdrmao Keln pobedom od 5:2.

Već otpisani Nemci su na svom terenu demolirali Beloruse, koji sada imaju četiri boda, naspram pet Zvezdinih.

Ukoliko Zvezda pobedi, dovoljan joj je i remi Arsenala u Kelnu za direktan plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope i kolo pre kraja.

Poslednje kolo igraće se 7. decembra.

Podsećanja radi, u Beogradu su Zvezda i BATE remizirali sa 1:1, što je bio najpravedniji rezultat. Zvezda je imala vođstvo i više od igre, a BATE konkretnije šanse i dva puta je uzdrmao okvir gola, pošto je mnogo problema crveno-belima pravio Mirko Ivanić.

(Telegraf.rs)