Uvek ozbiljni Milojević morao je da se nasmeje na spomen 1/16 finala Lige Evrope: Znate li kada proleće kreće?

Mladi stručnjak svestan je šta je Zvezda učinila i šta tek može protiv BATE Borisova, odnosno Kelna

  • 3

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević najavio je meč sa BATE Borisovim u pretposlednjem kolu grupne faze Lige Evrope.

Zvezda će gostovati u četvrtak od 19 časova, ima pet bodova, BATE četiri, pa se očekuje neizvesna borba za drugu fazu uz neprikosnoveni Arsenal, koji gostuje Kelnu.

- Ne razmišljamo o kalkulacijama, od starta idemo da dobijemo, tako ćemo i ovaj meč. Imamo još dve utakmice, pa kada se one završe, podvući ćemo crtu i videti šta smo uradili. Dolazimo ekipi koja, hajde da se ne ponavljamo, koja deset godina je prvak države, i sigurno je iskusna ekipa kojoj je cilj da bude učesnik Lige Evrope.

Foto: Tajnug/AP

Zvezde nije dugo bilo na evropskoj sceni, čega je dobro svestan i Milojević. BATE ima nešto duži kontinuitet u Evropi.

- Mi smo se posle dosta godina pojavili u Ligi Evrope i izuzetno sam ponosan što smo u jakoj grupi, u kojoj je Arsenal bio favorit, a ove tri ekipe se bore za drugo mesto. Mi ćemo učiniti sve kao i do sada, da igramo najbolje što možemo.

Težak udarac predstavlja povreda Nemanje Radonjića.

- Mislim da smo dosta puta pričali na sastancima o ovome, ali ja ću vam reći filozofiju moju, imamo fudbalere na svim pozicijama. Uvek sam tužan kad se neko povredi, ali koga nema, bez njega se može. Promene planova nema, sve ostaje isto. Nemanji želim brz oporavak i da se što pre vrati.

Foto: Vladimir Milovanović

Keln je pobedio BATE  sa 5:2, Belorusi sada moraju krenuti na sve ili ništa protiv Zvezde.

- Taj meč ne oslikava stanje na terenu, BATE je vodio i na 2:2 je imao veliku priliku. Poraz je splet nesrećnih okolnosti, BATE ima svoj stil igre i dajem im prednost zato što su domaćini. Ivanić im je ključni igrač, ali BATE ima mnogo dobrih igrača, iskusni su u ovakvim mečevima. Kolektivni duh je jak.

Foto: Vladimir Milovanović

Delije sanjaju evropsko proleće, Milojević se na spomen podviga nasmejao, pa uozbiljio.

- Proleće kreće sa prvim ljubičicama. Tražim od igrača da ne gledaju na taj način sve, nego da izađu i uživaju kao do sad. Igraju protiv velikog rivala koji je dugo na mapi Evrope, a mi smo tu da vidimo gde smo i šta smo. Igrači samo da daju sve od sebe, biće sve u redu - zaključio je Milojević.

Daljinac

(Telegraf.rs/ M. Bogovac)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragannikolic

    22. novembar 2017 | 18:03

    Samo hrabro napred

  • Неон. 21 11. 2017

    22. novembar 2017 | 18:59

    Милојевић има велики манир :Победника и то му хвала што води нашу односно његову звезду.

  • Micky

    22. novembar 2017 | 20:27

    Hrabre sreca prati!Napred Zvezdo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA