Srpski fudbal je blato! Trener Vojvodine ogorčen posle utakmice u Šapcu

Nije Stolica mislio samo na podlogu po kojoj lopta "tandrče" iz kola u kolo po srpskim terenima

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u Šapcu protiv Mačve, bilo je 1:1, ali ponovo su igra i rezultat u drugom planu kao mnogo puta do sada kada je reč o mečevima naše lige.

Videlo se iz aviona po kakvom je terenu igran ovaj meč, ako se to može nazvati teren, blata je bilo na sve strane, o čemu je posle meča sa velikom dozom rezignacije govorio trener "lala" Ilija Stolica.

>>> Čuka i Radnički remizirali: Borac otkinuo bod Nišlijama posle Lalatovićeve prozivke!

Ali, blato kao pojam u srpskom fudbalu ima daleko šire značenje, što je bila poenta priče bivšeg stratega Voždovca.

- Ovo što vidite iza nas je blato koje ne dopušta da se igra normalan fudbal, ali ne mislim ovde samo na blato na terenu. Blato je i metafora za ovaj naš fudbal - rekao je u kamere TV Arene Stolica.

Koristio je blato i kao metaforu...

- Mnogi igrači su izgubili posao, ali samo za jedne, za te izvršioce (sudije, prim. aut) posao je zagarantovan. Uvek su kritike upućene na istu adresu i niko ne reaguje. Nadam se da ćemo izvući pouke iz svega ovoga, jer mnoge stvari polako gube smisao. Vrtimo se u krug, zaboravljamo za koga se igra ovaj fudbal.

Trener "lala" aludirao je na arbitražu glavnog sudije Novice Anđelovskog koji je na isteku pola sata isključio Nikolu Antića, a onda i Stolicu u samoj završnici zbog prigovora.

Pogledajte i najzanimljivije segmente sa utakmice u Šapcu.

(Telegraf.rs)