Branislav Ivanović se približio rekordu Dejana Stankovića!

Uprkos skidanju trake, iskusni defanzivac na putu da postane novi najdugovečniji igrač u nacionalnom timu - sve je na Krstajiću

Vreme je za fudbal - dobar fudbal, da li je vreme i da se, posle svega, priča o rekordu - Banetovom rekordu.

Srpska reprezentacija je na novom početku sa novim selektorom Mladenom Krstajićem i još jednom novinom, Kolarovim kao kapitenom - bez trake na ruci ostao je Branislav Ivanović, ali to, valjda, ne mora toliko da ga brine, jer bi uskoro mogao da postane igrač sa najviše utakmica u nacionalnom dresu.

>>> Milivojević prokomentarisao smenu kapitena: U fudbalu nema demokratije, poštujem odluku selektora

Sve je na Krstajiću, on kroji Ivanovićevu sudbinu u reprezentaciji: marginalizovao je igrača Zenita kad ga je ražalovao, pa se javnost sada s pravom pita: da li će selektor, pošto je oduzeo traku eks kapitenu, spustiti rampu Banetu na putu ka rekordu koji je trenutno u vlasništvu Dejana Stankovića (103)?

Posle utakmice u Torinu protiv Maroka, gde je Srbija poražena sa 2:1, Bane Ivanović je korak bliže rekordu i sada je na dve utakmice od rekorda Dejana Stankovića, a fali mu jedna da se izjednači sa Savom Miloševićem.

>>> Fudbaleri Srbije nasmejani pred meč sa Marokom: Kako protiv selekcije koja je obeležila afričke kvalifikacije?

Postojali su nagoveštaji da Ivanović neće početi utakmicu sa Marokancima, što je još jedan pokazatelj da ga Krstajić ne vidi kao jednog od glavnih protagonista ovog tima, ali s obzirom na to da se radi o meču u kojem je trebalo proveriti što više igrača, realno je bilo da i Bane u nekom trenutku dobije šansu sa klupe.

To se i desilo u 73. minutu, a od 78. je čak ponovo poneo kapitensku traku, kada je teren napustio Aleksandar Kolarov, a takođe na terenu nije bio ni njegov zamenik Nemanja Matić.

Narednu utakmicu Srbija igra za četiri dana u Londonu sa nigerijom, poslednju pred Mundijal, pa će i to biti šansa da Krstajić ispoštuje Baneta i približi ga Stankoviću, što bi, za igrača koji je dao toliko reprezentaciji, bila najveća moguća nagrada, zahvalnost mu, i njegova satisfakcija.

>>> Bane i Kolarov su i dalje najveći autoriteti u svlačionici, tako da se ništa ne menja: Srpski fudbaleri nemaju problem sa promenom kapitena!

Navijači to žele, želi to i Bane, želi li to i Krstajić, videćemo u nedelju, ali i na Svetskom prvenstvu, gde bi po svim parametrima, formi, iskustvu, kvalitetu, liderstvu, Ivanović morao da bude među glavnim adutima novog selektora, mada neka nas ne iznenadi i ako Baneta ne vidimo tamo.

Selektora koji nas je odveo u Rusiju smo oterali, da li ćemo tako i sa kapitenom?

Krstajić zna...

VIDEO: Reakcija Baneta Ivanovića na dan kada mu je saopšteno da više neće biti kapiten reprezentacije Srbije

(Telegraf.rs)