≫ 

Srbija izgubila od Maroka: Bane Ivanović ipak nosio kapitensku traku! (VIDEO) (FOTO)

Orlovi će priliku za popravni imati za četiri dana kada u Londonu igraju protiv Nigerije

Fudbaleri Srbije poraženi su od Maroka u Torinu sa 2:1 u prijateljskoj utakmici u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Gol za naš tim dao je Dušan Tadić u 37. minutu, dok su strelci za Maroko bili Hakim Zijeh u 29. minutu sa bele tačke i Kalid Butaib u 40. minutu.

U drugom poluvremenu je bilo znatno manje dešavanja, a na terenu se od 73. minuta našao i doskorašnji kapiten Branislav Ivanović, koji je ipak poneo traku kada je od 78. minuta teren napustio Aleksandar Kolarov, a prethodno je izmenjen i njegov zamenik Nemanja Matić.

Narednu pripremnu utakmicu Orlovi će imati 27. marta u Londonu protiv Nigerije od 21.00 i to će biti prilika da poprave utisak sa ove utakmice, gde nisu blistali.

SRBIJA - MAROKO 1:2

(Tadić 37 - Zijeh 29, Butaib 40)

Srbija: Dmitrović, Basta, Maksimović (Ivanović 73), Tošić, Kolarov (Obradović 78), Živković (Milivojević 46), Matić (Grujić 67), Ljajić (Prijović 82), Tadić (Gaćinovič 70), Kostić, Mitrović

Maroko: Munir, Dirar, Benatija, Sais, Mendil, El Ahmadi, Busufa, Amrabat, Belhanda, Zijeh, Butaib

Narednu pripremu Orlovi će imati 27. marta u Londonu protiv Nigerije od 21.00.

Foto: AP/Tanjug

Orlovi su ofanzivno počeli meč i imali su inicijativu na startu meča, dok su se Marokanci lagano oslobađali pritiska i zatim počeli i oni da prete. Prvu priliku imao je Duško Tošić, kada je glavom šutirao preko gola u 20. minutu.

Nekoliko minuta kasnije na drugoj strani je dosuđen penal za Maroko. Butaib je bio u naletu u kazenom prostoru, dok ga je Nikola Maksimović nepotrebno povukao i oborio, iako je Marokanac išao ka gol-aut liniji.

Foto: AP/Tanjug

Odgovornost sa bele tačke preuzeo je Hakim Zijeh i bio je precizan. Zatresao je mrežu, iako je Marko Dmitrović bio na pravoj strani, ali nije uspeo bolje da interveniše i spreči Marokance da povedu.

Foto: AP/Tanjug

Naš tim se nije predavao i uskoro je na semaforu Olimpijskog stadiona u Torinu bilo 1:1. Strelac je bio Dušan Tadić, kada je iskoristio sjajno proigravanje Adema Ljajića, koji ga je "spojio sa golom", posle nekoliko odličnih driblinga, kojima je faktički izbacio iz igre čitavu odbranu protivnika.

Najbolji strelac Srbije u kvalifikacijama za Mundijal bio je siguran i poravnao je rezultat.

Ubrzo je Srbija mogla do novog gola, ali je Mitrović posle dobrog centaršuta sa leve strane glavom šutirao nekarakteristično loše za njega i lopta je otišla preko gola.

Nije dugo trebalo Marokancima da uzvrate, a oni svoju šansu nisu propustili. Kalid Butaib je iskoristsio to što je srpska odbrana zaspala i što su pojedini ukazivali da bi lopta trebalo da se izbaci van terena jer je neko od igrača Maroka ležao na travi.

Zijeh i Butaib se na to nisu osvrtali. Prvi je asistirao, a drugi glavom zatresao mrežu Dmitrovića za vođstvo Maroka na poluvremenu.

Foto: AP/Tanjug

Mladen Krstajić je početkom drugog poluvremena uveo u igru Luku Milivojevića umesto Andrije Živkovića. Želeo je da pojača vezni red, ali je Maroko na startu drugog dela igre delovao kao konkretnija ekipa i u prvih 10 minuta nastavka imali su ozbiljnu inicijativu.

Prvu šansu je u 57. minutu propustio Mitrović, kada su njegov pokušaj sa peterca izblokirali golman i protivnički igrači Maroka, kada ga je dobro sa leve strane proigrao Kolarov, a prethodno je akciju odlično započeo Ljajić.

I Maroko je pretio, a posle jedne greške našeg tima Hakim Zijeh je izašao 1 na 1 sa Dmitrovićem. Spetljao se u ključnom momentu pred šestaestercem, pa su defanzivci Srbije otklonili opasnost.

Foto: AP/Tanjug

Krstajić je izvršio nekoliko izmena, u igru su ušli Marko Grujić umesto Matića, i Gaćinović umesto Tadića, a zatim je na teren izašao i bivši kapiten Branislav Ivanović, kome je ovo bio 101. meč za Orlove i sada ima samo 2 manje od rekordera Dejana Stankovića.

Samo minut kasnije Srbija je umalo izjednačila, kada je posle dobrog kornera Marko Grujić šutirao glavom, a lopta je prošla tik pored stative.

Do kraja meča iz igre je izašao i kapiten Aleksandar Kolarov, pa je traka u odsustvu i njegovog novog zamenika Matića prešla na ruku Branislava Ivanovića.

Foto: AP/Tanjug

U 82. minutu je i Prijović ušao na teren, i to umesto Adema Ljajića, pa je Srbija zaigrala u završnici sa dva klasična napadača, pa je Krstajić pokazao da ima i rezervnu opciju za situaciju kada se juri gol. Međutim, i pored pokušaja, naš tim nije uspeo da izjednači do kraja meča i poražen je od Maroka.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zule

    24. mart 2018 | 00:45

    Pa Maroko je sila u fudbalu, sta hocete?! U stvari za nas su svi 'sila'.

  • Boske100

    24. mart 2018 | 00:25

    Prodajem dvije karte za meč Srbija vs Švajcarska.

  • Rusanjac

    23. mart 2018 | 22:09

    Ovo je bruka od reprezentacije, pa mi cemo biti sramota nacije na SP.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA