Zvezda je munjevito skautirala prvog rivala za Ligu Šampiona (VIDEO) (FOTO)

Pomoćni trener šampiona Srbije u fudbalu ocenio šanse crveno-belih u predstojećim kvalifikacijama

Tek što su saznali za protivnike u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u taboru Crvene zvezde su uveliko počeli na skautiranju šampiona Letonije i Kipra, ekipa Spartaksa i Apoela.

>>>Zvezda je konačno kompletna na pripremama: Ben stigao izuzetno raspoložen! (VIDEO)

Pomoćni tener srpskog šampiona, Milan Kosanović, dao je izjavu za zanični Jutjub kanal kluba pred odlazak na pripreme u Austriju.

- Sigurno da su u Ligi šampiona svi prvaci dobre ekipe, ali mislim da smo u meču protiv ekipe Spartaksa izraziti favoriti. Odgovara nam što se prva utakmica igra u Letoniji, neće biti velike temperature. Znamo za iskustva srpskih ekipa protiv Spartaksa jer je Vojvodina igrala pre tri godine protiv njih - istako je Kosanović.

Upitan koliko je letonski šampion poznat ekipi Crvene zvezde, pomoćni trnener je odgovorio:

- Imamo već par informacija o njima. Znamo da za tamo nastupaju dva srpska igrača, Nikola Kovačević i Marko Simić, kao i bosanski reprezentativac i bivši igrač Partizana, Aleksandar Kosorić. Ekipa Spartaksa nakon 11 odigranih kola ima 22 boda i očekuje ih derbi protiv prvoplasirane ekipe, tako da ćemo skupiti dovoljno informacija - nastavio je pomoćni trener srpskog šampiona.

>>>Ako Zvezda izbaci APOEL, postaje nosilac u kvalifikacijama: Liga šampiona nikad bliža za crveno-bele!

- Nama je najbitnije da odradimo dobre pripreme u Austriji. Što se narednog kola tiče, sigurno je da se očekuje da Apoel prođe ekipu Suduve kao i od nas da prođemo ekipu Spartaksa - dodao je.

Milan Kosanovć se osvrnuo i na potencijalnog rivala u drugom kolu kvalifikacija, ekipu kiparskog Apoela.

- Na Kipru smo bili zimus na pripremama, gledali smo utakmice ekipe Apoela, reč je o jednoj iskusnoj ekipi sa puno internacionalaca koja je već bila učesnik Lige Šampiona. Mi smo Zvezda i očekujemo da svaku utakmicu odigramo na najbolji mogući način i da pokušamo da nadmašimo prošlogodišnji rezultat u Ligi Evrope - završio je Kosanović.

Fudbaleri Crvene zvezde prvi meč prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona igraju 10. jula protiv šampiona Letonije, ekipe Spartaksa, u gradu Jurmali.

Revanš meč je na programu sedam dana kasnije u Beogradu.

VIDEO: Seksi Đavolice vas uče osnovnim pravilima fudbala

(Telegraf.rs)