Otkrivamo! Kako se Leonardo bahatio u Partizanu i zašto ga je mrzela cela svlačionica: Najjadnije je bilo kad je pokazao SMS iz banke!

Ali, Brazilac je na terenu rešavao mečeve, pa niko nije mogao ništa da mu kaže

Brazilac Leonardo je bio legenda Grobara i miljenik navijača, ali je bio najomraženija osoba u svlačionici Partizana. Pisali smo već da stranci u srpskom fudbalu imaju privilegovan položaj u odnosu na domaće igrače, a Leonardo je pravi primer diskriminacije koja je postojala.

A on je taj položaj maksimalno koristio i zloupotrebljavao, tako što bi "natrljao na nos saigračima" koji nisu imali redovne plate.

Leonardo je imao poseban tretman i često je pravio probleme čelnicima crno-belih, pretio odlaskom, nije dolazio iz Brazila čim bi mu se dugovala plata makar i samo dan.

Ali, koliko god da je bio problematičan van terena (dešavalo se da dođe na trening posle ludih žurki na beogradskim splavovima i da ne može da trenira), Leonardo je na utakmicama bio neprevaziđen. Rešavao je utakmice, večite derbije i zauvek je ostao u srcima Grobara.

Pošto je pretio odlaskom s vremena na vreme, čelnici Partizana su učinili sve da ga odobrovolje da ostane. Dali su mu na korišćenje dva stana, jedan na Dedinju i jedan u naselju Belvil, a takođe se izdvajao od ostalih igrača i službenim automobilom. Jedini je imao bolji automobil od ostalih igrača, koji su svi imali Audi A3.

Leonardo je u Partizanu pšostigao 27 golova i imao 8 asistencija za godinu dana; Foto: MN Press

Ipak, najsramnije je bilo njegovo ponašanje u svlačionici, kada bi mu na račun legla uplata iz banke. Znajući da je samo on dobio novac, išao bi redom od igrača do igrača i pokazivao im SMS poruku sa uplaćenim novcem na račun.

To je izluđivalo ostale igrače, ali su ćutali i nisu mogli ništa da kažu, jer je Leonardo bio ubedljivo najbolji igrač ekipe, koja je jurila prednost Zvezde i na kraju uspela da osvoji duplu krunu.

Postoje i nepotvrđene priče i da su se Leonardo i Đurđević sukobili u jednom momentu tokom prvenstva u svlačionici, a nije tajna da su dva najbolja igrača i strelca Partizana u toj sezoni imali u završnici i neke čarke na terenu, pa su u jednom momentu Grobari vređali Đurđevića.

Leonardo i Đurđević su pred kraj sezone imali čarke i razmirice; Foto: MN Press

Ipak, Leonardo je na kraju uspeo da zarati i sa nekim Grobarima posle novih prozivki na račun kluba na Instagramu i odbijanja da igra, zahtevajući transfer u Saudijsku Arabiju.

Na kraju je i otišao za odličnih četiri miliona evra, ali nije želeo da oprosti ni cent Partizan i po tome je jedini od igrača koji su otišli iz Humske u poslednjih nekoliko godina.

VIDEO - Nemamo lidera na terenu: Sportski direktor Partizana izneo svoje utiske o pripremama

(D. U.)