Policija ispituje Dinamo iz Pančeva i kakva je veza ovog fudbalskog kluba sa Veljom Nevoljom

Još jedan fudbalski klub je pod istragom

Foto: ATA Images

Posle Partizana i Crvene zvezde, čiji su stadioni bili pod potpunom blokadom od strane naoružanih policajaca u četvrtak, kada je tom prilikom na obe lokacije pronađena droga, a u Humskoj i oružje i dokazni materijal za mnoga krivična dela za koja se sumnjiči grupa Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja.

Belivuk je lišen slobode pod optužbom da je vodio kriminalnu grupu koja je osumnjičena za najstrašnija zlodela - ubistva, sakaćenje ljudi, otmice, ucene, trgovinu drogom...

Policija je nakon pretresa "bunkera" i "štekova" u Humskoj, kao i nekoliko "štek" vikendica na nekoliko lokacija, otišla i u FK Dinamo iz Pančeva, gde je zaplenjena čitava dokumentacija i ispituje se veza Belivuka sa ovim klubom.

Belivuk i njegova "desna ruka", Marko Miljković, često su boravili u Pančevu i pojavljivali su se na stadionu Dinama.

Policija prema navodima Novosti, ispituje da kakvo je konkretno vlasništvo nad klubom i da li je možda novac koji je stečen kriminalom "prat" kroz ovaj klub i kupoprodaju igrača.

Takođe, kako navodi ovaj list, policija je u toku dana ispitivala i građevinske investitore iz Pančeva, jer se sumnja da ih je Belivuk ucenjivao i da je zbog toga navodno dobio nekoliko stanova na gotovo svakoj zgradi koju su zidali.

Video: Snimak hapšenja na Partizanovom stadionu

(Telegraf.rs)