Droga, oružje i dokazi u Humskoj, droga i na Marakani: Evo šta je policija pronašla na stadionima!

Racija koju su obavili specijalci tokom četvrtka, dala je rezultate

Čitava Srbija juče je gledala slike stadiona Partizana i Zvezde koji su više sati bili pod blokadom od strane policije koja je bila naoružana "dugim cevima". Sve je ovo izvedeno u sklopu akcije protiv grupe koja se sumnjiči za organizovani kriminal i najteža dela - ubistva, sakaćenja ljudi, trgovinu droge, otmice, iznude i ucene...

Policija je u saradnji sa pripadnicima BIA uhapsila 17 članova grupe Veljka Belivuka, koji je označen kao vođa, uz njegovu "desnu ruku" Marka Miljkovića. Oni su lišeni slobode u momentu kada su planirali bekstvo i uništavanje dokaza za krivična dela.

Potom su blokirani stadioni oba večita rivala. Stadion Partizana bio je pod blokadom čitav dan, dok je Marakana u jednom momentu oko podneva odblokirana.

O tome šta je pronađeno na stadionu, govorio je i Ninoslav Cmolić, zamenik načelnika UKP i vršilac dužnosti načelnika SBPOK, koji je u jutarnjem programu televizije Pink otkrio šta je policija pronašla na stadionima večitih, kao i da ima dokaze da je grupa koja je uhapšena ubijala, sakatila ljude, ucenjivala i trgovala narkoticima.

- Akcija je planirana u saradnji sa BIA po nalogu tužilaštva za organizovani kriminal. Dugo je planirana zbog prikupljanja materijalnih dokaza i kako bi ta lica mogli da sklonimo na što duži vremenski period, da nam presude ne bi pale na sudu - istakao je Cmolić i naglasio da su Belivuk i ostali samo krili iza navijača, ali da to nisu nikako bili.

- To je jedna vrlo dobro organizovana krimalna grupa, tu je i Marko Miljković. Za ostale, sama njihova pripadnost ovoj grupi ih tereti pred sudom. Mi za Veljka znamo da je on vođa te navijačke frakcije iza koje se ova kriminalna grupa krije. Svi su se oni sve vreme kili iza najvijača, a to nisu navijači, već običniji kriminalci.

Video: Načelnik kriminalističke policije: Kriminalna grupa se krila iza navijačke grupe Partizana

- Kriminalna grupa koju smo mi juče lišili slobode takođe ne deluje samo teritoriji Republike Srbije. Nećemo dozvoliti da Srbija bude igralište stranih službi, stranih kriminalnih grupa i nećemo dozvoliti da nam se ratovi izvoze na našu teritoriju. Postupićemo prema njima isto kao što smo postupili i prema ovoj kriminalnoj grupi - rekao je Cmolić, zatim je dodao šta je sve pronađeno u Humskoj.

- Nije tu učestovala samo policija, već i pripadnici BIA i sve specijalne jedinice. Ne mogu da kažem šta smo sve pronašli, ali recimo pronašli smo izvesnu količinu narkotika, oružja, materijalnih i bioloških tragova. Sve je to nama bitno za budući period. Uglavnom, ono što smo tražili - mi smo to i našli. A, to se vezuje za najveća krivična dela, trgovinu narkoticima, iznude, ucene, ubistva i sakaćenja ljudi. U šteku na stadionu Partizana je zatečeno 10 - 15 lica, ali oni nisu članovi ove organizovane kriminalne grupe, samo su legitimisani zbog boravka u tim prostorijama. Neki su trenirali, neki su odmarali.

Cmolić je prozvao i upravu FK Partizan i JSD Partizan i istakao da će se tražiti odgovori na osnovu čega su Belivuku i njegovoj grupi ustupljene prostorije.

- Sam stadion Partizana ima mnogo tih, što skrivenih, što neskrivenih prostorija, to ćemo tek utvrditi kome pripadaju te prostorije, da li pripadaju FK Partizan ili JSD Partizan. To nije nikakav bunker, već ozbiljno opremljena prostorija koja je njima data na korišćenje. I to treba pitati upravu FK Partizana i JSD Partizan, na koji način su oni to njima dali, za koju svrhu se to koristi. Ja razumem da oni treba da imaju određenu prostoriju za čuvanje svojih rekvizita, zastava, ali ovoliki broj prostorija u kojima su pronađeni oružje, opojna droga, sve su to pitanja na čije ćemo odgovore malo sačekati, ali znamo da ćemo ih tražiti.

Dotakao se Cmolić i onoga što je nađeno na stadionu Crvene zvezde.

- I taj stadion smo pretresali i tu je pronađena određena količina opojne droge, pa to pokazuje da nijedan klub od ova naša dva najveća nije zaštićen. Podjednako isti su i jedni i drugi. Mi smo svedoci da u poslednjem periodu u medijima i društvenim mrežama, da je policija je okarakterisana kao služba koja vrši represiju nad navijačima. Mi nemamo ništa prema navijačima, svi smo mi navijači koji navijamo za jedan, drugi ili treći klub, ali to nisu navijači. Pravi navijači u poslednje vreme ne dolaze na utakmice, niko ne dovodi decu na utakmice, jer najveći kriminalci stoje iza određenih navijačkih grupa i kada  - zaključio je on.

Telegraf je pokušao da dođe do zvaničnih komentara uprave Partizana i Crvene zvezde, ali oni nisu želeli da se zvanično oglašavaju povodom novih informacija o tome šta je pronađeno na njhovim stadionima.

Video: Policija pretresa prostorije Grobara na južnoj tribini: Duge cevi na stadionu Partizana

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B

    Na stadionu zvezde 1gr trave nadjen

  • tilvanje tevojneee

    cuj akcija planirana dugo da bi se skupilo sto vise dokaza !!! pa sto niste onda sacekali jos koju godinu i da izrokaju jos 20 ljudi?? da neverujes sta covek izjavi !!!! covek vozi auta od 100 000 ima sest kuca ne radi nigde i kao niko nije mogao da ga prati sta radi do sada ?? ovaj se bre pere u ime policije i sudstva ,drzave koji su ih stitili do sada iz samo njima znanih razloga

  • GP

    Za Tvorzicem je raspisana poternica. Zasto je jos na slobodi???

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima