Stanković pred svoju 100. utakmicu na klupi Zvezde: "Kao da mi je prva"

On je istakao da se ovaj meč uopšte ne razlikuje od bilo kog drugog

Fudbaleri Crvene zvezde se odlučili da ne promene svoj termin odigravanja utakmice, te će u ponedeljak, 13. decembra, ugostiti Radnik iz Surdulice. Povodom ovog meča, Dejan Stanković je održao i konferenciju za medije gde je govorio o mnogim stvarima.

Trener Zvezde istakao je pred meč da je mnogo lakše sada kada su se vratili sa "pobedom" iz Portugalije, gde su odigrali 1:1 sa Bragom, ali su svakako završili na prvom mestu u grupi Lige Evrope.

- Pobede su penicilin za sve, brže prolazi umor, lakše se prebrode napori, a tako će biti i sad. Momci su dobro, vratili smo se iz Portugala, odmorili, trenirali. Smatram da su igrači spremni. Ne mislimo o umoru, jednostavno smo svesni šta je naš cilj - izjavio je trener fudbalera Crvene zvezde.

Istakao je Stanković i da je ovo težak period u sezoni, ali da će dati sve od sebe da ih to ne sputa.

- Ovo je delikatan momenat u sezoni, zbog pregršt utakmica i ogromnog napora koji trpimo, nemamo sada vremena za "eksperimente". Verujem u sve momke, kao što se to pokazalo na utakmicama protiv Ludogoreca i Brage, kao i na mečevima u prvenstvu gde smo takođe rotirali.

- Treba ispoštovati "zalet", igraće momci koji su izneli veći deo tereta tokom novembra i decembra - istakao je trener za sajt kluba.

On je prokomentarisao i činjenicu da će protiv Radnika jubilarni 100. put sedeti na klupi Zvezde.

- Lepe i važne dve godine, kako za mene, tako i za klub, 100. takmica, kao da je prva. Sa istim žarom, voljom, koncentracijom ulazim u svaku utakmicu, sa puno emocija. Lep put, 100. utakmica na klupi, ali gledamo da to slavlje ostavimo za kasnije jubileje.

- Imamo zacrtan cilj ovog meseca, u 28 dana devet utakmica, na veoma dobrom smo putu da ostvarimo ono što smo dogovorili, a to je da pobedimo sve. Utakmica protiv Brage i prolaz u osminu finala, svrstao bih u pobedu i to veliku.

- Tu su još dve prvenstvene utakmice, videcemo šta i kako će nam vreme dozvoliti, ali smo spremni da igramo - poručio je Stanković i dodao da pristup mora da bude drugačiji od meča u Surdulici kada je Radnik slavio.

Podsetimo, utakmica između Zvezde i Radnika igra se u ponedeljak od 18 sati, a ulaz na stadion "Rajko Mitić" biće besplatan, uz navijački šal.

Video: Pogledajte iz najboljeg ugla kako je slavio: Ovakvog Dekija Stankovića nikad niste videli

(Telegraf.rs)