Barak Bahar uskoro dobija novi posao? Navijači ga najviše žele, a Zvezda navija da se to desi

D. U.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Bivši trener Zvezde jedan je od kandidata za selektora Izraela

Foto: Marko Metlas

Barak Bahar od odlaska iz Crvene zvezde nema angažman, ali to bi uskoro moglo da se promeni, nakon debakla koji je reprezentacija Izraela imala u baraž meču za EURO 2024, gde je na svom terenu pregažena od Islanda sa 4:1.

Aktuelni selektor Alon Hazon teško će preživeti na klupi Izraela posle ponižavajućeg poraza, a mediji i fudbalska javnost već vrše pritisak.

Najpopularniji sportski sajt u Izraelu - one.com.il već je napravio i anketu u kojoj su pitali čitaoce koga žele da predvodi reprezentaciju u narednom ciklusu.

Aktuelni selektor Alon Hazan dobio je ubedljivo najmanje glasova - svega dva odsto, dok je najveći procenat dobio bivši trener Zvezde - Barak Bahar.

I mediji i navijači favorizuju Bahara, koji je do odlaska u Zvezdu pravio čuda u Izraelu, prvo sa Hapoel Ber Ševom, a posle i sa Makabijem iz Haife, koji je pod njim igrao i u Ligi šampiona i pružio ozbiljan otpor ekipama kao što su PSŽ i Juventus.

Bahar je dobio 67 odsto glasova, dok su Ran Ben Simon i Roni Levi dobili po 9 odsto glasova. Jedna od opcija bila je i strani trener, a za tu opciju je takođe mali procenat - 13 odsto.

Jasno je da je Barak Bahar najveća želja navijača u Izraelu, a za ovu opciju sigurno navijaju i na Marakani, jer bi u tom slučaju prestali da isplaćuju novac izraelskom treneru, jer su dužni da to rade sve dok on nema angažman.

Printskrin: one.co.il

Barak Bahar se posle otkaza koji je dobio u Zvezdi posle 171. večitog derbija i nekoliko meseci obilazi vojnike u Izraelu, gde ima tribine i predavanja, a to često ističe i na svom Instagramu.

Zanimljivo je da je nedavno Bahar bio u Beogradu, gde je doputovao zajedno sa košarkašima Makabija pred njihov meč protiv Asvela u hali Aleksandar Nikolić.

Ipak, iako je imao poziv Crvene zvezde da bude gost kluba, na taj poziv se nije odazvao, što je bilo neprijatno iznenađenje za sve na Marakani.

(Telegraf.rs)