Šta se dešava s Partizanovim finansijskim izveštajem? APR uočio nepravilnosti za "pokriće gubitka"

Crno-beli dobili dodatnih 30 dana da isprave nedostatke

Foto: MNPress, Apr.gov.rs

Sajt Agencije za privredne registre ovih dana je posebno interesantan navijačima u Srbiji, nakon što su obelodanjeni finansijski izveštaji fudbalskih klubova Crvene zvezde i Partizana, a zatim i KK Crvena zvezda.

Svi finansijski izveštaji ukazuju na ozbiljne probleme ovih klubova i da stanje alarmantno, jer fudbalski večiti rivali imaju dugovanja preko 30 miliona evra, dok je košarkaški klub u minusu 7 miliona evra.

Za sada jedino finansijski izveštaj KK Partizan nije zvanično objavljen, ali kako se može videti po podacima APR-a, predmet se obrađuje.

Pre nekoliko dana APR je objavio i dokument u kome navodi na nepravilnosti uočene u finansijskom izveštaju KK Partizan, te je predmet vraćen na dopunu, koju treba izvršiti u narednih 30 dana, kako bi se otklonili nedostaci, a u suprotnom dokumentacija neće biti upisana u Registar, niti objavljena kao potpuna i računski tačna.

Agencija navodi da je Partizan dostavio APR-u finansijski izveštaj poslednjeg dana u zakonski predviđenom roku - 4.avgusta 2020. godine, ali su utvrđeni nedostaci.

- Finansijski podaci prikazani u Odluci o raspodeli dobiti ili pokriću gubitka ne odgovaraju podacima iz obrazaca redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja (u bilansu stanja ne postoji dovoljno dobiti prethodne godine kojim bi se pokrio ostvareni gubitak - navodi se u saopštenju APR-a.

Obaveštenje APR-a o Partizanovoj dokumentaciji koja ima nedostatke; Foto: Apr.gov.rs

(Telegraf.rs)