≫ 

Objavljen i dug Partizana: Crno-beli u minusu 31 milion €, nije uračunat transfer Pavlovića

Sve je obelodanjeno na sajtu APR-a

  • 80
Novi Pazar, Partizan

Foto: partizan.rs

Agencija za privredne registre (APR) objavila je finansijski izveštaj FK Partizan za 2019. godinu u kojem je stoji da klub iz Humske duguje čak 31 milion evra.

Partizan je tako po dugovanju stigao "večitog" rivala Crvenu zvezdu koja je zaključno sa 31. decembrom 2019. dugovala 32 miliona evra.

Uprkos činjenici da su su zaradili od UEFA takmičenja oko 6 miliona evra u prethodnoj godini, ni to im nije mnogo pomoglo da poboljšaju finansijski saldo na kraju godine.

Razlog za ovako loš saldo na kraju 2019. godine jeste i činjenica da u finansijskom izveštaju za 2019. godinu nije prikazan transfer Strahinje Pavlovića u Monako vredan 10 miliona evra+3 miliona bonusa. koji bi dug smanjio na cifru ispod 20 miliona evra.

Transfer je dogovoren krajem 2019. godine, ali je realizovan zvanično tek u januaru 2020. godine i biće prikazan tek na kraju kalendarske 2020. godine u izveštaju za narednu godinu.

Takođe, Partizan ima i druga potraživanja od oko 2 miliona evra, a kada ona dođu na naplatu finansijska slika kluba biće mnogo povoljnija u odnosu na alarmantan podatak koji je objavljen u izveštaju APR-a.

I potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić priznao je cifru od 31 milion evra, ali je istakao da je realno stanje duga oko 19 miliona evra, jer u to treba uračunati transfer Strahinje Pavlovića od 10 miliona evra i 2 miliona potraživanja.

Međutim, treba istaći da na to onda dolaze i tekuća servisiranja u 2020. godini, a pošto je do objave finansijskog izveštaja prošlo punih 7 meseci, to znači da je samo na servisiranje obaveza prema igračkom kadru trebalo podmiriti najmanje 6 miliona evra, jer je ukupan budžet samo za plate i premije igrača bio oko 10.6 miliona evra.

 

Video: Novi Pazar šokirao Partizan: Crno-beli najpre preokrenuli, pa doživeli poraz za 4 minuta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    8. avgust 2020 | 12:40

    Да ли у овај дуг спада и плаћање лиценце да би играли европу, или им је то била бесповратна помоћ? Бар да знамо колико држава помаже банкротима..

  • CC

    8. avgust 2020 | 12:47

    Sve to je uredu znači dugovi su isti samo sto zvezda je pre ove uprave dug imala cirka 56 miliona i smanjujee ga stim sto ulaze u infrastrukturu i skupa pojačanja kako bi odrzala kontinuitet igranja u evropi, a partizan je pre ove uprave imao dug 10 m i ne ulaze nista jer su imali sve i treniing centar i mediko blok u njihovoj bazi prodaje igrace ko niko u srbiji i opet dug raste.

  • Pitanje

    8. avgust 2020 | 12:25

    Cela Hrvatska je u ekonomskoj krizi, pa tako i NK Partizan Zagreb.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA