Brutalan odgovor "Živog mrtvaca" Englezima: Luka Modrić ih "spustio" pred celim svetom za bahatost i prozivke pre meča (VIDEO)

Kapiten Hrvatske otvoreno je priznao engleskim medijima da ih je njihovo pisanje dodatno motivisalo za polufinale

Fudbaleri Hrvatske napravili su svojevrsno čudo uradili ono što su mnogi smatrali nemogućim za zemlje sa ovih prostora! Ušli su u finale Svetskog prvenstva i igraće za večnu slavu protiv Francuske u nedelju od 17 časova na Lužnjikiju.

Previše prepotentno ušli su Englezi u duel sa "Kockastima", a to im se obilo o glavu! Nokautirani su u 120 minuta, a Hrvati su još jednom pokazali da su kraljevi produžetaka, jer su i treći put prošli na taj način nakon što su igrali dodatnih 30 minuta ili šutirali penale.

VIDEO: Ludilo u Hrvatskoj! Trg bana Jelačića "eksplodirao" posle pobedničkog gola Hrvatske

Mario Mandžukić je bio junak utakmice i golom u produžetku je doneo pobedu i plasman u finale svojoj zemlji, ali je ponovo motor ekipe bio Luka Modrić, koji je Englezima objasnio kako su ih oni sami motivisali za polufinale potcenjivačkim stavom.

- Odigrali smo fenomenalno nakon primljenog gola. Nadigrali smo ih, iako su nešto govorili da smo mi umorni i da su oni fizički spremniji, Šteta da smo opet morali igrati produžetke, ali hvala Bogu da nije otišlo do penala. Pokazali smo karakter. Tri puta smo se vraćali iz rezultatskog minusa i verovali smo i ovaj put da ćemo se vratiti. Ne želimo stati na ovome, jer smo ovde došli po nešto više - izjavio je Modrić posle meča.

On je u pojedinim medijima okarakterisan da će protiv Engleske biti kao "živi mrtvac", jer je toliko pretrčao, a čak dva puta je pre utakmice sa Gordim Albionom igrao i produžetke.

Ali, takvi natpisi su ga samo dodatno motivisali, pa je to i sam priznao u izjavi posle meča.

- Engleski novinari, televizijski komentatori, govorili su svašta o nama. Podcenili su nas i to im je bila velika greška. Čitali smo i slušali sve što su govorili i pisali i samo smo komentarisali: Ok, večeras ćemo videti ko će biti umoran. Morali bismo da budemo daleko ponizniji i da više poštujemo protivnike. Pokazali smo im da nismo umorni, dominirali smo utakmicom mentalno i fizički - poručio je Modrić.

VIDEO: Hrvati napravili ludilo u hotelu posle ulaska u finale!

VIDEO: Hrvatski igrači od slavlja ne mogu u autobus da uđu

(Telegraf.rs)