Sahranjen Rade Rakonjac, Arkanov telohranitelj i prijatelj Luke Bojovića! (FOTO)

Na Novom groblju u Beogradu sahranjen je ubijeni Rakonjac kojeg je za sada nepoznati napadač ubio u kafiću "Mariki" u Zvečanskoj ulici

Bivši telohranitelj Željka Ražnatovića Arkana i blizak prijatelj Luke Bojovića, Rade Rakonjac, sahranjen je danas na Novom groblju u Beogradu.

Sahrani su pored porodice i prijatelja prisustvovali i direktor Zoološkog vrta Vuk Bojović, pevač Lepi Mića, političar Borislav Pelević, biznismeni Aca Bulić, Veselin Barović i Rajo Božović , glumac Viktor Savić, advokat Dragoslav Ognjanović, sestra Željka Ražnatovića Jasna Diklić, kao i mnogi članovi nekadašnje Srpske dobrovoljačke garde. Rakonjac je u ovoj formaciji imao čin potpukovnika.

Treba istaći i to da jako obezbeđenje sahrane ubijenog Rakonjca nije dozvolilo novinarima i fotoreporterima da se približe grobu.

Njegova sestra Marija održala je govor na grobu recitujući stihove pesme “Marš na Drinu”.

Podsetimo, on je ubijen dok je sa prijateljima sedeo u kafiću "Mariki" u Zvečanskoj ulici. Prema rečima očevidaca, u njega je ubica ispalio rafal iz automatske puške "Hekler", a nakon toga pobegao u nepoznatom pravcu.

Rakonjac je od zadobijenih rana preminuo nedugo zatim na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Nakon ubistva mediji su spekulisali  da je on  žrtva je rata dva kriminalna klana – Bojovićevog i crnogorske ekipe, iza koje, pored ostalih, stoji najverovatnije Slobodan Šaranović.

(Telegraf.rs)