Sahranjen treći Mitrovčanin stradao na jezeru Gazivode (FOTO)

Majka Zora je jecajima dozivala sina i molila ga da ne odlazi u "novu kuću". Od bola skamenjen otac, brat i devojka nisu mogli da poveruju da se njihov Dušan neće vratiti sa jezera gde je rado odlazio i odmarao

Podeljeni grad na Ibru juče se oprostio od Dušana Nikolića (35) Kosovske Mitrovice, tragično nastradalog u sudaru dva glisera najezeru Gazivode 14.jula. U prisustvu velikog broja žitelja severnog Kosmeta, Dušan je sahranjen u selu Žerovnica nadomak Zvečana.

Majka Zora je jecajima dozivala sina i molila ga da ne odlazi u "novu kuću". Od bola skamenjen otac, brat i devojka nisu mogli da poveruju da se njihov Dušan neće vratiti sa jezera gde je rado odlazio i odmarao.

Rečima "bio je omiljen , pošten i voljen, plenio je dobrotom, bio je patriota i humanista" oprostio se od Dušana Rade Tanić direktor Tehničke škole, u kojoj je Dušan bio profesor.

- Odgovoran prema svojoj porodici, prvi put nisi završio planirane poslove, nisi odveo majku na neodložnu operaciju, nisi otišao na zasluženi i planirani odmor sa devojkom Emilijom, nisi proslavio svoj 35. rođendan – rekao je Tanić.

Nikolićevo telo pronađeno je juče u jezeru Gazivode posle desetodnevne pretrage. Za četvrtim nastradalim u sudaru dva glisera na jezeru Gazivode, Aleksandrom Miletićem pretragu su nastvaile spasilačke ekipe, ronioci, policija, vatrogasci i pripadnici Kosovske policije.

Petar Mirković i Vladan Stašić takodje nastradali u sudaru dva glisera pronađeni su odmah po nesreći i sahranji u istom danu.

Četiri nerazdvojna druga iz detinjstva: Petar, Vladan, Dušan i Aleksandar tragično su nastradali 14. jula u istom danu.

Te kobne noći posle finalne utakmice svetskog prvenstva u fudbalu, odgledane u restoranu na obali jezera Gazivode, krenuli su gliserima ka mestu svog boravišta na jezeru. Samo nekoliko minuta kasnije, čula su se dva tupa udarca, koja su izmamila na obalu preostale goste u restoranu. Na sredini jezera jedan gliser se vrteo u krug, dok je drugi potonuo.

(S. S.)