HOROR U NOVOM PAZARU: Ukrali bebin grob i premestili joj kosti

- Duša me boli, ne mogu da shvatim da je neko u stanju da otvara grob mrtve bebe, da dira kosti i da ih premešta bez naše dozvole - ogorčeno kaže Mensur Todić, otac davno preminulog dečaka čije su kosti premeštene

Novopazarski radnici JKP "Čistoće" iskopali su, po za sada nepoznatom nalogu, kosti davno preminulog sina Mensura Todića i zakopali ih par metara dalje, a u tu grobnicu sahranili neku drugu osobu.

Kako piše "Informer", identitet osobe koja je trenutno sahranjena na Todićevom mestu za sada je nepoznat, jer se grobovi po muslimanskim običajima ne obeležavaju godinu dana od sharane. Šokirani Mensur kaže da je pre tri nedelje bio na groblju i da je tada sve bilo u redu i da je grob njegovog sina koji je preminuo kao beba još pre 30 godina, bio obeležen malim spomenikom.

- Međutim, u sredu je moj brat išao da obiđe grobove naših najmilijih i video je da nema malog groba našeg sina, a da je na toj parceli sahranjena neka odrasla osoba - priča Mensur i dodaje da su radnici priznali da su premestili grob na nagovor nepoznatog čoveka koji je insistirao da baš na tom mestu sahrani člana svoje porodice.

Policija je obavila uviđaj i o svemu obavestila Osnovno tužilaštvo.

Mensur sumnja da radnici nisu ni prebacili kosti njegovog sina, iako su priznali da su pronašli kosti.

- Ne teretim čoveka koji im je naložio da to urade, sa njim nemam ništa, ali tražim odgovornost Komunalnog preduzeća "Čistoća"! Debelo će odgovarati za ovo što su uradili mom preminulom sinu i mojoj porodici. Duša me boli, ne mogu da shvatim da je neko u stanju da otvara grob mrtve bebe, da dira kosti i da ih premešta bez naše dozvole - ogorčeno kaže Todić.

(Telegraf.rs)