LEDENO DOBA: I u petak mraz, tokom noći kiša!

Jutro veoma hladno, mestimično magla i niska oblačnost, u južnim i jugoistočnim krajevima ponegde sa slabim snegom. Tokom dana malo i umereno oblačno, suvo i toplije

U Srbiji se u petak ujutru očekuje umeren i jak mraz, sa temperaturom od -16 do - 6 tepeni, a krajem dana i u toku noći mestimično kiša koja bi se ledila pri tlu i to prvo u severnim krajevima.

Jutro veoma hladno, mestimično magla i niska oblačnost, u južnim i jugoistočnim krajevima ponegde sa slabim snegom. Tokom dana malo i umereno oblačno, suvo i toplije.

Krajem dana i u toku noći naoblačenje sa slabim padavinama (kiša i sneg) i to prvo u severnim krajevima. Kiša će se mestimično lediti pri tlu. Vetar slab i umeren, zapadni, severozapadni u Negotinskoj Krajini povremeno i jak, posle podne i krajem dana u skretanju na južni, jugoistočni. Minimalna temperatura od -16 do - 6 stepeni, a najviša dnevna od -3 do 2 stepena.

I u Beogradu sutra jutro hladno, niska oblačnost i magla mestimično. Tokom dana malo i umereno oblačno, suvo i toplije. Krajem dana i u toku noći naoblačenje i moguća slaba kiša koja bi se ledila pri tlu. Vetar slab južnih pravaca. Minimalna temperatura oko -7 stepeni, najviša dnevna oko 0 stepeni.

Prema izgledima vremena do 9. januara, u subotu ujutru još ponegde slabe padavine. Tokom dana suvo i toplije. U nedelju umereno i potpuno oblačno, mestimično sa padavinama (kiša, susnežica i sneg).

U ponedeljak hladno i vetrovito mestimično sa snegom. Vetar pojačan severozapadni. Naredna dva dana uglavnom suvo i hladno (ledeni dani u većini mesta). Sneg povremeno u planinskim predelima, naročito na istoku.

Krajem perioda porast temperature.

(Telegraf.rs / Tanjug)