POPLAVE 2015: Pogledajte šta ostavlja pobesnela Južna Morava iza sebe! (VIDEO)

Na snimku koji se pojavio na društvenoj mreži "Jutjub" vidi se posledice poplava nabujale Južne Morave kod Predejana

Pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Bojan Tomić izjavio je da se intenzivno radi na sanaciji štete koje su poplave napravile na jugu Srbije, kao i da se ne očekuje se ponavljanje takvog scenarija, izjavio je danas pomoćnik .

- Svi mostovi koji su bili u opasnosti sada više to nisu, sledi sanacija nekoliko manjih mesta, a doći će i do snižavanja vodostaja Južne Morave - kazao je Tomić za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Kako je objasnio, niko u Predejanima gde se sinoć izlila Južna Morava nije ugrožen, a građanima se dopremaju neophodne stvari.

Prema njegovim rečima, poplave koje su zadesile Bosilegrad su uglavnom posledica klizišta, a ekipe se nalaze na terenu kako bi sanirale štetu.

Na snimku koji se pojavio na društvenoj mreži "Jutjub" vide se posledice poplava nabujale Južne Morave kod Predejana.

- Mi ćemo raditi na sankcionisanju onih koji budu bacali smeće, ali moramo svi zajedno da radimo na edukaciji u toj oblasti", naveo je Tomić.

Poplave su, kako je juče ocenio ministar za vanredne situacije Velimir Ilić, napravile veliku štetu u Bosilegradu, Vranjskoj Banji, Surdulici, Vladičinom Hanu i u Grdelici.

Evo kako je bilo u selima Prekodolce i Žitorađe, kod Vladičinog Hana, gde je voda takođe ostavila pustoš.

(Telegraf.rs / RTS / Video: Youtube / DEJANDEKIDJORDJEVIC / RTV HAN)