PALI KIŠNI PLJAČKAŠI: Nekoliko meseci obijali pošte i odneli 6,5 miliona dinara!

Razbojnici su uhvaćeni nakon detaljne istrage inspektora koji su zaključili da se svaka pljačka odigrava po kišnom danu

Nakon što su inspektori shvatili da su su pljačke pošti česte kada napolju pada kiša, oni su rešili da razbojnicima postave zamku. U tome su i uspeli!

Već prvog kišnog dana provalnicima je postavljena zaseda i tom prilikom je uhvaćena banda koju su činili G.A. (30), M.S. (34), S.Đ. (27) i E.M. (25). Oni su od novembra prošle godine opljačkali oko 20 pošti i odneli ukupno 6,5 miliona dinara.

- Sumnjali smo da iza svih pljački po Srbiji stoji jedna uigrana banda. Oni su pajserom razvaljivali vrata pošte, a zatim obijali kasu. Pretpostavili smo da je zbog težine alata u poslu najmanje četvorica i primetili smo da su izuzetno brzi i snalažljivi - otkriva sagovornik za "Blic".

Samo u mesec dana oni su uspeli da opljačkaju pet pošti i to u Beogradu, Pančevu, Kovinu, Smederevu, Smederevskoj Palanci i Staroj Pazovi.

- Mesecima smo analizirali svaku poštu, pljačku i tražili sitnicu koju će odati pljačkaše. Jedan od inspektora je posle duge analize otkrio da je svaka njihova "akcija" po kišnom danu. Napravili smo im zasedu i čekali prvi kišni dan - objasnio je izvor blizak "Blicu".

- Nosili su dosta alata i postoja je velika opasnost da ih neko vidi. zato su se krili pod kišobranima i prolazili neopaženo. Njihov adut je bio i to što prolaznici po kiši manje pažnje obraćaju na ljude koje sreću. Posle pet meseci rešen je ovaj slučaj, uhvatili smo ih s plenom i alatom, što su izuzetno jaki dokazi s kojima će tužilac pred sud. Bili su ležerni i sigurni da ih nećemo uhvatiti, pa su macolu držali u automobilu - objašnjava inspektor MUP.

(Telegraf.rs)