POP NIJE HTEO DA DRŽI OPELO DEČAKU KOJI SE UDAVIO: Nisu ga krstili jer su siromašni!

- Mnogo nas je pogodilo što pop nije održao opelo, Jadranka nije mogla da ih krsti zbog skromnih primanja, ali zbog svega što se desilo potrudićemo se da njegova braća i sestre budu kršteni što je pre moguće - kažu u porodici tragično nastradalog mališana

"Čedo moje drago, kuda te vode. Doneo si mi cveće i zauvek otišao. Vrati se kući, sine moj, molim te!"

Ovim rečima se Jadranka Rakić oprostila od svog sina Njegoša (9) koji se u nedelju udavio u kanalu Ibar-Lepenac u selu Zupče kod Zubinog potoka.

Na sahrani malog Njegoša nije bilo sveštenika ni opela. Dečakov ujak kaža da pop nije hteo da dođe jer dečak nije bio kršten.

- Mnogo nas je pogodilo što pop nije održao opelo, Jadranka nije mogla da ih krsti zbog skromnih primanja, ali zbog svega što se desilo potrudićemo se da njegova braća i sestre budu kršteni što je pre moguće - uverava Rakić.

ČEDO MOJE, KUDA TE VODE? Srceparajući jecaji majke na sahrani dečaka (9) koji se utopio u kanalu Ibar-Lepenac

Mališan je juče sahranjen, a na sahrani je bilo celo selo, kao i ceo razred Osnovne škole "Blagoje Radić". Govor je povodom velike tragedije održala i njegova učiteljica:

- Od danas je tvoja klupa prazna, mnogo nam nedostaješ. Pamtićemo te kao veselog i nasmejanog dečaka - rekla je ona.

Ujak devetogodišnjeg dečaka kazao

je da je dečak pre nego što je otišao da peca, kupio majci poklon za 8.mart.

- Kupio joj je cveće i čestitao 8.mart. Potom je skinuo patike i sa mlađim bratom otišao da peca pastrmku u kanalu. Nikome nije jasno kako se okliznuo, nije mu bio prvi put da peca - kaže on.

MAJKA GLEDALA KAKO JOJ SE SIN DAVI I ZOVE U POMOĆ: Jezivi detalji tragedije porodice Rakić

Njegov pad je video mlađi brat koji je odmah pozvao majku, ali je bilo prekasno.

Njegoševa majka Jadranka je samohrana, ima četvoro dece i živela je od socijalne pomoći. Bez obzira na sve ona je bila brižna prema njima, i njegova smrt užasno ju je pogodila, kao i njegovu braću i sestre.

(Telegraf.rs)