PREDVIDEO NESREĆU U ALPIMA: Jezivo upozorenje holandskog pilota!

Specijalizovani sajt "Aviejšn njuz" je odbio ovaj analitički članak jer je bio "previše uznemirujući". Prevelika podudarnost sa scenarijom pada aviona je pokrenula burne reakcije u svetskoj javnosti

Holandski pilot Jan Koheret je pre dva meseca predvideo scenario pada aviona na Alpima i opisao katastrofu do najmanjih detalja. Međutim, niko nije ozbiljno shvatio njegova upozorenja.

KADA TE DOBITAK NA LUTRIJI ODVEDE U SMRT: Svi oni su imali sreće, a onda su ih zadesile strašne sudbine!

- Zahvaljujući ultrabezbednosnom sistemu zatvaranja vrata, pilotu više nije teško da preuzme kokpit i ostavi svog kolegu napolju. Dovoljno je da sačeka da ovaj ode u toalet i više nikada ne može da otvori vrata. Istina, postoji način da se uđe bez intervencije iz kokpita (specijalna šifra), ali pilot za komandama može da isključi tu opciju i da svom kolegi tako samo ostavi mogućnost da ode da sedne među putnike i sačeka da vidi šta mu je budućnost odredila - napisao je Koheret, koji ima 35 godina letačkog iskustva i koji danas leti za avio-kompaniju iz Emirata.

ISTINA O PILOTU KOJI JE UBIO 150 LJUDI: Lubic je i pre imao samoubilačke ideje!

Koheret sarađuje kao hroničar sa specijalizovanim sajtom "Aviejšn njuz", koji je odbio ovaj analitički članak jer je bio "previše uznemirujući". Tekst je ipak objavljen u štampanom izdanju revije "Pilot u avionu".

Holanđanin je u svom članku naveo dosadašnje primere samoubistava drugih pilota i zaključio da se i sam ponekad ozbiljno zapita ko sedi pored njega u kokpitu.

- Šta ako mu se dogodilo nešto strašno u životu, što ne može da podnese? Nadam se da nikada neću otkriti, vraćajući se iz toaleta, da se nalazim pred vratima kokpita koja ne mogu da se otvore - oštro je kritikovao sistem bezbednosti uveden posle rušenja Kula bliznakinja u Njujorku.

On je na svom Fejsbuk profilu objavio ostavio komentar u kome je istakao da je stravična priča postala stvarnost. Podudarnost je neverovatna, što je izazvalo reakcije u svetskoj javnosti. Australijske avio-kompanije juče su odlučile da moraju da obezbede da u svakom trenutku u pilotskoj kabini aviona budu dva člana posade, što je odgovor na nesreću aviona nemačke kompanije "Džermanvings".

Ovaj scenario se dogodio pilotu srušenog aviona Patriku Zondenhajmeru, koji prema svedočenjima njegovih kolega bio jedan od najboljih u "Lufthanzi". Ali uprkos svojim sposobnostima, on nije uspeo da spreči nesreću za koju mnogi optužuju kopilota Andreasa Lubica.

(Telegraf.rs/ Izvor: Večernje novosti)