"SRBI REHABILITOVALI ZLOČINCA DRAŽU": Evo kako su reagovali mediji u komšiluku na odluku suda u Beogradu

Vest o rehabilitaciji je žestoko odjeknula u medijima, a prenele su je i susedne države, koje su situaciju okarakterisale kao "dramatičnu"

General Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljub Draža Mihailović odlukom Višeg suda u Beogradu REHABILITOVAN je pravosnažno, a smrtna kazna streljanjem protiv njega iz 1946. godine UKINUTA JE! Ova vest je odjeknula žestoko u svim medijima, a preneli su je naši susedi!

(UŽIVO) SRBIJA JE REHABILITOVALA DRAŽU: RAT četnika i partizana ispred suda - ORI SE: Tito ustašo i služili ste Hitleru! (FOTO)

U presudi se navodi:

"Usvaja se zahtev za rehabilitaciju đenerala Dragoljuba Draže Mihailovića i PONIŠTAVA se presuda Vojnog veća Vrhovnog suda FNRJ od 15. jula 1946. godine u delu koji se odnosi na komandanta Jugoslovenske vojske u otadžbini, rođenog 27. aprila 1893. godine u Ivanjici od oca Mihaila i majke Smiljane rođ. Petrović, od dana njenog donošenja, kao i SVE PRAVNE POSLEDICE navedene odluke, a rehabilitovano lice smatra se NEOSUĐIVANIM!"

OVO JE ISTORIJSKA ODLUKA SRBIJE: Evo šta piše u PRESUDI O REHABILITACIJI đenerala Draže!

Zagrebački "Jutarnji list" na svom portalu piše da je "Sud u Srbiji rehabilitovao Dražu Mihailovića" i dodaje da su "vođi četničkog pokreta vraćena sva građanska prava".

Hrvatski "Večernji list" je ovu vest propratio galerijom slika pripadnika Četničkog pokreta.

Ovo su neki od naslova:

(Telegraf.rs)