PROMOVISANI "DANI LUDAJE" U TEMIŠVARU: Najslađa manifestacija sledećeg vikenda u Kikindi!

Od 8. do 11. oktobra u Kikindi, prestonici tikvi, održavaju se 30. jubilarni "Dani ludaje", posetioce će zabavljati Zvonko Bogdan, "Riblja Čorba", "Lexington", Marinko i Nikola Rokvić i Halid Bešlić

Na Temišvarskom trgu juče je promovisana manifestacija "Dani ludaje", koja će od 8. do 11. oktobra biti održana 30. jubilarni put u Kikindi.

Za nesvakidašnju i veselu atmosferu na trgu, koji nikada nije bio šareniji i velesiji, pobrinuli su se kostimirani mališani iz Predškolske ustanove "Dragoljub Udicki" iz vrtića "Miki" a uz muzičku pratnju "Kikindskog tamburaškog orkestra". Pesmom i igrom pozivali su sve da sledećeg vikenda posete Kikindu i prisustvuju 30. jubilarnim "Danima ludaje".

TVORAC DANA LUDAJE: Kako smo od skromne gradske priredbe napravili manifestaciju koja promoviše grad (FOTO)

Obučeni u kreativne kostime u znaku ludaja, sa slamnatim šeširima, bili su prava atrakcija dok su pozivali prolaznike, uz slatku degustaciju pite bundevare.

Domaćin ovogodišnje manifestacije Javor Radovanković, istakao je na konferenciji za novinare da je posebna čast biti domaćin manifestaciji koja je jedna od omiljenijih rumunskim turistima.

DANI LUDAJE: Ovako izgleda tikva od pola tone! (FOTO)

Konzul Srbije u Temišvaru Lazar Manojlović rekao je da bogat program ovogodišnje manifestacije potvrđuje da "Dani ludaje" poprimaju svetske razmere:

- Organizatori su i ove godine nadmašili sebe, te pored kulturnog programa-izložbi, promocija, karnevalskog defilea, posetioce očekuje i sportski program, ali i koncerti poznatih muzičkih izvođača kao što su "Riblja Čorba", Zvonko Bogdan i druga poznata imena. Kikinda je jedan od najaktivnijih gradova u pograničnom prostoru sa Rumunijom, što je razlog više da i ove godine još veći broj turista poseti najveću banatsku manifestaciju - kaže Manojlović.

Resorna članica Veća iz Opštine Kikinda Stanislava Hrnjak podsetila je da je Kikinda blizu Temišvara, i da su "Dani ludaje" izuzetna prilika da se poseti taj mali banatski grad:

- Program je raznovrsan tokom cele manifestacije a centralni dan je subota 10. oktobar. Tada će biti održano takmičenje u merenju najteže i najduže ludaje. Gradski Trg toga dana će biti velika gostinska soba, koja nudi poseban gastronomski užitak. Ukoliko želite da probate pravi "banatski fruštuk" u subotu ujutru posetioce očekuju pravi banatski specijaliteti.

Pored Temišvara, ova manifestacija promovisana je i u Beogradu, a biće i u Novom Sadu.

Prošle godine "Dane ludaje" posetilo je više od 60.000 turista. Domaćini očekuju da ove godine taj broj bude daleko veći.

POČELI DANI LUDAJE: Suva šunka, vino, slanina i bundeva teška više od 300 kilograma! (FOTO)

Kapije grada prepoznatljivog po tikvi, ludaji, bundevi biće otvorene 9. oktobra za sve koji žele da uživaju u najlasđoj manifestaciji i saznaju da li će se Kikinđani opet "dičiti" ludajom od pola tone, koliko je vagala prošlogodišnja "kraljica".

Sve prisutni, takođe, u četvrtak, 8.oktobra uživaće u koncertu Zvonka Bogdana. U petak, 9.oktobra za ovaj deo je zadužena kikindska grupa "Kum" posle koje će biti koncert "Riblje Čorbe". U subotu 10.oktobra, nastupiće, Marinko i Nikola Rokvić, zatim "Lexington bend", dok je poslednje veče rezervisano za koncert Halida Bešlića.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Dragana Starčević)