IGRAO SE SA EKSPONATIMA, PA OKAČIO SLIKE NA FEJS: Muzej ZABRANIO Nišliji ulazak sledećih PET godina!

Jedan od posetilaca muzeja izdvojio se iz grupe i prošao u deo koji je zabranjen za posetioce, a onda je nastao haos

Niški muzej "Logor na Crvenom krstu" izrekao je petogodišnju zabranu ulaska bahatom posetiocu koji umalo svojim igranjem nije oštetio eksponate stare više od pola veka.

NAUČNICI OTKRILI NASTAVAK "EPA O GILGAMEŠU": Pogledajte šta se dešava junacima (VIDEO)

Jedan od posetilaca muzeja izdvojio se iz grupe, prošao u deo koji je zabranjen za posetioce, a zatim igrao sa eksponatom mitraljeza i starog telefona.

STATUS OVOG SRBINA ZAPALIO JE FEJSBUK: Kada ga pročitate plakaćete od smeha i besneti u isto vreme! (FOTO)

Uprava muzeja ne bi ni znala da se bahati posetilac igrao sa eksponatima da nije kasnije na svoj Fejsbuk profil postavio fotografije u kojima se hvali svojim podvigom.

Pomoćnik direktora Narodnog muzeja u Nišu Nebojša Ozmić izjavio je da je bahatom posetiocu izrečena petogodišnja zabrana ulaska u njihove objekte, a da će "ubuduće ovakve vandale krivično goniti".

- Muzej je tu da bude servis građana i nedolično je da vodič treba da opominje posetioce kako da se ponašaju. Ne verujem da se mnogi isto tako ponašaju u muzejima po inostranstvu. Nije manir muzeja da krivično goni posetioce, ali ubuduće ćemo morati i to da radimo da bi zaštitili veoma stare eksponate koji su neprocenjive vrednosti. Mnogi ljudi se nažalost nedolično ponašaju i stalno ih opominjemo - rekao je Ozmić.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(Telegraf.rs / Južne vesti)