SRBIJI POMOĆ OD 2,3 MILIONA EVRA ZA MIGRANTE: Od januara kroz našu zemlju prošlo 316.000 izbeglica!

Kroz Srbiju je od početka ove godine prošlo više od 316.000 migranata koji uglavnom dolaze iz pravca Grčke i Makedonije i skoro svi su u tranzitu

Predstavnici Vlade Srbije danas će sa Bankom za razvoj Saveta Evrope potpisati Sporazum o bespovratnoj pomoći od 2,3 miliona evra za migrante u Srbiji.

Kako je saopštilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, sporazum će potpisati ministar za rad Aleksandar Vulin i ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović, a u ime Banke za razvoj Saveta Evrope, zamenik generalnog direktora Stefan Selen.

Na osnovu Sporazuma, pod nazivom Sistem stalne isporuke pomoći migrantskoj populaciji u Srbiji, Srbiji se odobrava bespovratna pomoć u iznosu od 2,3 miliona evra koji će biti usmereni na zadovoljavanje najhitnijih potreba migranata u prihvatnim centrima i obezbeđivanje najneophodnije podrške u vidu hrane, medicinskih sredstava, ljudstva i opreme.

Kroz Srbiju je od početka ove godine prošlo više od 316.000 migranata koji uglavnom dolaze iz pravca Grčke i Makedonije i skoro svi su u tranzitu. Kako se navodi, Srbija je uložila velike napore kako bi migranti koji prolaze kroz našu teritoriju bili registrovani i kako bi im bio pružen smeštaj, hrana i voda i neophodna medicinska pomoć.

(Telegraf.rs/Tanjug)